Dacian Ciolos si-a luat în serios rolul de locomotivă electorală pentru liberali, declarând, miercuri seara, la o reuniune a Partidului Popular European, că îsi doreste ca după alegeri, guvernul să fie unul liberal, scrie BN24. „Îmi doresc ca un guvern liberal să continue ce am început”, a spus Ciolos în cadrul reuniunii, potrivit unor surse participante. Surse politice au confirmat pentru HotNews.ro ca premierul Ciolos a participat la dineul lidererilor PPE reuniti la Bucuresti.

Premierul a socializat la eveniment cu liderii PNL, alimentând informatiile de culise potrivit cărora urmează să fie din nou desemnat drept sef al Guvernului în cazul în care PNL va câstiga alegerile si că ar putea fi ales presedinte al partidului la Congresul din 2017.

Reamintim ca presedintele Klaus Iohannis a declarat joi ca nu va nominaliza "persoane independente politic pentru pozitia de premier al Romaniei" dupa alegerile parlamentare din decembrie. Pe de alta parte, presedintele i-a transmis lui Dacian Ciolos ca ar fi bine sa isi continue proiectele incepute, insa pentru asta trebuie sa isi declare "macar simpatia, sau adeziunea, sau preferinta pentru partidul cu care ar putea sa colaboreze in viitor". Klaus Iohannis a facut aceste declaratii in marja reuniunii Biroului Grupului Partidului Popular European, care are loc la Bucuresti.