Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca, vestea inculparii lui Vasile Blaga este "o surpriza foarte neplacuta", care pune Partidul National Liberal intr-o "situatia foarte complicata". Presedntele a adaugat ca liberalii trebuie sa gaseasca o solutie pentru a transforma aceasta criza intr-o oportunitate.

Alina Gorghiu si Vasile BlagaFoto: PNL

"Situatia lui Vasile Blaga este o surpriza foarte neplacuta si, trebuie sa fim realisti, prin aceasta evolutie PNL a ajuns intr-o situatie complicata. Pe de alta parte, trebuie si e demn de remarcat ca in aceeasi zi in care a fost inculpat Vasile Blaga s-a retras din conducerea partidului, atitudine politica corecta, dar din pacate nu in toate partidele romanesti asta este realitatea", a declarat Iohannis.

Potrivit presedintelui, "PNL trebuie sa gaseasca o solutie care transforma aceasta criza intr-o oportunitate, sa se miste suficient de repede si de bine nu doar pentru a trece de criza ci a iesi intarit din aceasta criza".

Avand in vedere rolul lui Vasile Blaga in organizarea campaniilor electorale ae partidlului, Iohannis a precizat ca PNL trebuie sa gaseasca o solutie ptentru a avea in timp utile pe cineva care sa conduca campania electorala pentru alegerile din decembrie.