Pesedintele Klaus Iohannis a declarat joi ca nu va nominaliza "persoane independente politic pentru pozitia de premier al Romaniei" dupa alegerile parlamentare din decembrie. Pe de alta parte, presedintele i-a transmis lui Dacian Ciolos ca ar fi bine sa isi continue proiectele incepute, insa pentru asta trebuie sa isi declare "macar simpatia, sau adeziunea, sau preferinta pentru partidul cu care ar putea sa colaboreze in viitor". Klaus Iohannis a facut aceste declaratii in marja reuniunii Biroului Grupului Partidului Popular European, care are loc la Bucuresti.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Recunosc ca personal cred ca ar face bine sa continue, are proiecte bune incepute, dar atunci sa isi declare macar simpatia, sau adeziunea, sau preferinta pentru partidul cu care ar putea sa colaboreze in viitor, dupa alegerile parlamentare", a afirmat Iohannis, intrebat daca Dacian Ciolos s-ar aputea apropia de PNL.

"Dacian Ciolos ar putea sa isi continue foarte bine proiecte importante, daca acum cand situatia este incerta isi declara intentiile de viitor. Mai devreme sau mai tarziu sigur va trebui sa declare si cu cine vrea sa isi puna in practica aceste planuri", a declarat Iohannis.

Presedintele a reiterat ca, dupa alegerile parlamentare, nu va nominaliza "persoane independente politic pentru pozitia de premier al Romaniei": "Dupa alegeri vom avea un guvern politic, asta insemnand ca toata lumea va reprezenta un partid, asa functioneaza democratia".

"Atunci cand dl Ciolos considera ca trebuie sa imi spuna ca a luat o decizie sau ca vrea sa intre in vreun fel in aceasta campanie politica, va gasu cum sa ma anunte", a adaugat Iohannis.

Iohannis a mai spus ca ar prefera ca Ciolos sa isi continue proiectele ca premier dupa alegeri, dar a conditionat eventuala nominalizare de declararea unei preferinte politice: "Sa isi declare macar simpatia sau adeziunea sau preferinta pentru partidul cu care ar putea sa colaboreze in viitor dupa alegerile parlamentare. Dacian Ciolos ar putea sa-si continue proiecte importante daca acum isi declara intentiile de viitor si ar trebui sa declare cu cine vrea sa le continue".