Alina Gorghiu, singurul co-presedinte al PNL dupa demisia lui Vasile Blaga din aceasta functie, afirma ca regreta "situatia deloc confortabila" a lui Vasile Blaga si ca demisia lui este "un exemplu de onoare si consecventa". Intr-un comunicat transmis miercuri, Gorghiu anunta ca PNL va lua in perioada urmatoare toate deciziile necesare privind conducerea partidului si plaseaza PNL "alaturi de presedintele Klaus Iohannis si de premierul Dacian Ciolos", afirmand ca este "o forta care isi doreste schimbarea in bine si pana la capat a Romaniei".

HotNews.roFoto: Hotnews

Redam declaratia lui Gorghiu:

"Regret situatia deloc confortabila in care se afla colegul si prietenul nostru, domnul co-presedinte Vasile Blaga, si am totala incredere in prezumtia de nevinovatie. Asa cum am procedat in toate situatiile, nu voi face niciun comentariu pe fond, despre dosare si anchete, deoarece nu aceasta este menirea unui om politic si a unui lider de partid.

In privinta implicatiilor politice, Partidul National Liberal pierde un stalp al constructiei sale, in urma acestei demisii. In acelasi timp, demisia co-presedintelui PNL este un exemplu de onoare si consecventa, care arata, inca o data, diferenta majora dintre partidul nostru si toti ceilalti. Diferenta este ca, desi prezumtia de nevinovatie este aceeasi pentru toata lumea, doar cativa au demnitate si respect fata de partidele pe care le reprezinta si fata de electorat.

Partidul National Liberal demonstreaza, inca o data, ca pentru noi reforma nu este doar un discurs, ci si un mod de a face politica, de la ultimul inscris in partid, pana la liderii acestuia. Vom merge in continuare pe acest drum, din dorinta de a reprezenta o alternativa morala si de buna credinta, in fata unor politicieni care sunt gata sa-si sacrifice si tara, pentru a fugi de responsabilitatile legale.

Vom lua, in perioada urmatoare, toate deciziile necesare, in urma acestui eveniment nedorit, prin consultare si cu incredere in forta fiecarui membru al partidului nostru.

Partidul National Liberal reprezinta o singura entitate, care nu isi mai imparte demult membrii in functie de fosta apartenenta politica. Este un mare merit al co-presedintelui PNL, alaturi de care am strabatut, in ultimii doi ani, de cateva ori, fiecare organizatie din tara a partidului, pentru a transmite mesajul nostru comun de unitate si reforma.

Toate eforturile si gandurile noastre trebuie sa se indrepte acum spre alegerile din decembrie. PNL este, alaturi de Presedintele Klaus Iohannis si de Prim-ministrul Dacian Ciolos, o forta care isi doreste schimbarea in bine si pana la capat a Romaniei. Avem datoria sa castigam aceste alegeri, nu doar pentru ca este un obiectiv normal de partid, ci, in primul rand, pentru a nu lasa Romania pe mana unui cartel politic, care urmareste doar obiective revansarde si retrograde."