Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marti, ca si-l doreste pe actualul prim-ministru Dacian Ciolos in echipa, in cazul in care PNL ar intra la guvernare, informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Premierul a spus foarte clar ca nu doreste sa devina membru de partid politic si am respectat intru-totul decizia domniei sale. Asta nu inseamna ca nu ne vom regasi intr-o formula de guvernare ulterioara impreuna cu domnul Ciolos. Nu exclud aceasta perspectiva. Pentru mine domnul Ciolos este un om de stat la care ma uit cu foarte mare atentie si pe care mi-l doresc in echipa", a declarat Alina Gorghiu, la postul Digi 24.

Ea a precizat ca in mod sigur niciun partid nu va reusi sa castige alegerile cu peste 50 la suta din voturi si a exclus o posibila guvernare a PNL alaturi de PSD.

"Fereasca Dumnezeu de asa ceva. In fiecare zi, daca va fi necesar, voi insista pe acest lucru. Stiu ca e important pentru PSD, vazand acum ca nu are capacitatea sa formeze guvernul, sa lanseze pentru membrii si simpatizantii sai acest scenariu de avarie privind guvernarea alaturi de PNL. Eu va spun ca niciodata dupa esecul USL-ului in partid nu s-a pus problema vreunei apropieri de PSD. Am spus raspicat ca PNL mai repede accepta varianta opozitiei, decat sa faca un guvern de compromis cu PSD", a afirmat copresedintele PNL.

Alina Gorghiu s-a aratat convinsa ca ALDE nu va intra in Parlament si totodata a exclus o eventuala colaborare cu PMP. Ea a lasat sa se inteleaga ca un viitor parteneriat cu USR este posibil, avand in vedere ca cele doua partide au "obiective comune'.