Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, ca demisia lui Gabriel Oprea din Senat a "detensionat" situatia, iar daca Parchetul va face sau nu o noua solicitare pentru urmarirea penala, de data aceasta catre Presedintie, ramane de vazut "pe parcurs".

"Daca Parchetul decide sa revina cu o alta solicitare spre mine sau nu, asta vom vedea pe parcurs", a spus Iohannis, intrebat daca se asteapta la o noua cerere de urmarire penala, de data aceasta trimisa catre el, relateaza News.ro.

Presedintele a comentat si demisia lui Gabriel Oprea din Senat, afirmand ca gestul a "detensionat" situatia si a fost un "pas bun".

"Eu cred ca este o decizie corecta, cum am spus si vineri. Nu a fost vorba neaparat despre o procedura care e mult mai buna decat alta, este vorba de o detensionare a situatiei, lucru care s-a si intamplat. Da, cred ca a fost un pas bun pe care l-a facut", a spus presedintele.

Purtatorul de cuvant al presedintelui Klaus Iohannis, Madalina Dobrovolschi, afirma, luni, cu privire la posibilitatea unei nou cereri DNA dupa demisia lui Gabriel Oprea din Senat, ca Presedintia asteapta sa se desfasoare toate etapele procedurale, regulamentare si constitutionale in acest caz, urmand ca apoi seful statului sa aiba un punct de vedere.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a inregistrat luni, la Senat, demisia sa din calitatea de senator, incepand cu 1 octombrie, el prezentand pe Facebook facsimilul demisiei sale si afirmand ca impotriva sa si nu numai a actionat o retea care incearca sa stearga identitatea nationala si valorile traditionale.

"Cei care ma cunosc, chiar si cei care nu m-au placut niciodata, pot sa confirme ca am fost si sunt un bun roman, ca tin cu tara mea, Romania. Se pare ca acest lucru este de neacceptat de catre unii. Platesc de fapt pentru ca am indraznit sa vorbesc despre interesul national, despre valori traditionale, despre Armata si Biserica, pentru ca am indraznit sa pun tricolorul romanesc in tinutul secuiesc, pentru ca am incurajat arborarea drapelului. Iata ca tot ceea ce am facut din suflet si dintr-un patriotism sincer, asa cum am fost educat in familie si in Armata, se intoarce acum impotriva mea", a scris Gabriel Oprea in postarea care insoteste facsimilul cu demisia sa din calitatea de senator, de la data de 1 octombrie 2016.

Vicepresedintele Senatului Ioan Chelaru, care a condus sedinta de plen de luni, a anuntat la finalul sedintei ca a fost inregistrata la biroul presedintelui Senatului cererea de demisie a lui Gabriel Oprea, Biroul Permanent al Senatului urmand sa ia act de aceasta si sa o trimita plenului.