Presedintele Comisiei de control al Serviciului de Informatii Externe (SIE), Mihaita Calimente (ALDE), a declarat, luni, ca Mihai Razvan Ungureanu l-a contactat telefonic si i-a transmis ca are niste probleme de sanatate si "trebuie sa stea la pat", motiv pentru care a demisionat de la sefia Serviciului de Informatii Externe (SIE), transmite News.ro.

Mihai Razvan UngureanuFoto: Hotnews

"Initial am spus ca s-ar putea sa fi existat totusi o anumita stare conflictuala intre Palatul Cotroceni si directorul Serviciului. Asta si in urma zvonurilor care au circulat toata vara. Ulterior am primit un telefon din partea domnului director Razvan Ungureanu, care mi-a comunicat sa il cred pe cuvant ca demisia domniei sale a intervenit in urma starii de sanatate pe care o are. Mi-a spus ca trebuie sa stea la pat si ca este o problema serioasa si, in consecinta, este singurul motiv pentru care si-a inaintat demisia", a declarat Calimente, la Palatul Parlamentului.

El a mai spus ca nu crede ca, in acest context, Comisia parlamentara de control al SIE ar trebui sa se reuneasca.

"Am putea avea o discutie, dar din moment ce domnul director ne-a comunicat care e motivul pentru care si-a dat demisia, cred ca comisia s-ar reuni de prisos, pentru ca raspunsul ar fi acelasi. Nu cred ca domnul director isi schimba declaratia. (...) Mi-a spus ca este o problema destul de grava, ca trebuie sa stea la pat si ca sanatatea o considera priopritara oricarei activitati", a mai spus Calimente.

Intrebat daca e normal ca presedintele Comisiei de control al SIE sa afle din presa ca directorul institutiei pe care o controleaza a demisionat, Calimente a spus ca, in contextul in care demisia vine ca urmare a unor probleme personale, "nici presedintele nu pune intrebari".

"Avand in vedere ca este vorba despre o problema personala si ca este vorba despre starea de sanatate a domniei sale, cred ca este o problema care il priveste pe el si, daca motivul pe care l-a invocat este acesta, cred ca nici presedintele nu pune intrebari despre cat e de bolnav. Lucrurile astea sunt confidentiale", a mai spus seful Comisiei de control al SIE.

Mihai Razvan Ungureanu si-a dat demisia de la sefia SIE. Informatia, publicata initial de HotNews.ro care a citat mai multe surse apropiate situatiei, a fost confirmata ulterior de Administratia Prezidentiala. MR Ungureanu ar fi demisionat din motive personale, potrivit surselor citate.