Senatorul ALDE Daniel Barbu si-a cerut scuze, luni, dupa ce la finalul saptamanii trecute a declarat ca "meseria de politician este riscanta, mai riscanta decat misiunea unui soldat in Afganistan", dar a sustinut ca "valul de violenta verbala" si "de amenintari fizice" care au urmat acestei declaratii confirma ca "e riscant sa fii politician".

Daniel BarbuFoto: Agerpres

"Evident ca era o metafora, puteam sa spun un teatru de razboi. Am spus Afganistan, un soldat, n-am spus un soldat roman, sunt si talibani acolo, sunt soldati in multe uniforme ... Era o simpla comparatie pentru a arata ca exista riscul de a-ti pierde reputatia. Eu insumi am fost atacat violent de o hoarda de asa-zisi manifestanti. Eu personal mi-am riscat viata, in Bucuresti, in anul 2013", a spus senatorul, pentru Digi 24.

"Regret daca am lezat sensibilitatea cuiva, n-am vrut sa ofensez pe nimeni. Dimpotriva, am vrut sa imbarbatez niste alesi locali", a adaugat Daniel Barbu.

Intrebat cum comenteaza declaratiile militarilor romani dupa afirmatia sa, acesta a vorbit despre reactii "inacceptabile pentru o societate civilizata, raportate la o simpla metafora".

"Evident ca politicienii nu-si risca viata. N-am vrut sa lezez sensibilitatea cuiva, am vrut sa atrag atentia asupra unei probleme si, ca sa spun asa, s-a vadit ca am avut dreptate. Valul de violenta verbala si de atitudine, de amenintari fizice care mi-au fost adresate confirma faptul ca e riscant sa fii politician", a mai spus senatorul ALDE.