Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, duminică, la Sibiu, că nu a simţit cutremurul de sâmbătă dimineaţă, arătând că Guvernul trebuie să-i sprijine pe românii care vor să-şi consolideze imobilele, potrivit Mediafax. El a îndemnat Guvernul să găsească metode pentru a-i ajuta concret pe românii care vor să-şi consolideze imobilele a căror structură ar putea fi afectat de un seism de proporţii.

Klaus IohannisFoto: HotNews / DP

"֧Este foarte important să facă paşi puţini mai concreţi în direcţia consolidării acestor clădiri. Există şi bulina roşie, există şi o discuţie în spaţiul public destul de serioasă, dar cred că Guvernul trebuie să găsească metode pentru a pune ceva mai concret în aplicare şi pentru a-i sprijini pe oameni să-şi consolideze imobilele. Este absolut necesar", spune Klaus Iohannis.

Şeful statului a adaugat că partea pozitivă este că nu s-a întâmplat nimic grav la cutremurul de sambata dimineata: "Recunosc că n-am simţit nimic, dar am aflat imediat. Bine că nu s-a întâmplat nimic grav", a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, asistă duminică la finala "Sibiu Open", cel mai important turneu de tenis masculin din România.