Vicepremierul Vasile Dincu, ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, a declarat sambata, pentru Agerpres, ca nu intentioneaza sa candideze la alegerile parlamentare din decembrie, deoarece doreste sa se reintoarca la catedra imediat ce isi va incheia mandatul in actualul Guvern.

Vasile DincuFoto: mdrap.ro

"Nu candidez. Vreau sa-mi termin acest mandat, este pentru mine foarte important. Am mers la acest Guvern cu gandul de a ajuta la echilibru, am vrut ca prin experienta mea sa-i sprijin si pe colegii mai tineri care veneau in acest Guvern, sa fac o punte intre institutii, intre partide si misiunea mea se incheie la finalul acestui an. Nu vreau sa mai candidez, vreau sa ma intorc la catedra, am foarte multe proiecte de cercetare, am foarte multe proiecte care mi-au ramas odata cu prezenta asta neasteptata, ca sa spunem, in Guvern, pentru ca n-am visat si n-am crezut ca o sa mai ajung vreodata in Guvernul Romaniei", a afirmat Vasile Dincu.

El a adaugat ca este important sa existe proiecte solide iar proiectul sau nu are legatura, in acest moment, cu politica.