Reluarea votului in cazul imunitatii lui Gabriel Oprea este posibila, declara la RFI copresedintele PNL Alina Gorghiu. Ea spune ca se poate crea astfel un precedent pozitiv.

Alina Gorghiu crede ca "este nevoie in mod clar de reluarea votului in Senat luni, pentru ca altfel, aceasta majoritate risca sa compromita total credibilitatea Senatului".

Ea se arata convinsa ca votul in cazul Oprea poate fi reluat: "Este un mit faptul ca nu se poate in mod legal cere reluarea votului. Resping din capul locului aceasta sentinta data de ieri incoace de PSD-ALDE, cum ca nu poate fi reluat votul in cazul Oprea. Categoric, se poate relua si daca se vrea, se poate si este optiunea pe care o avem in fata. Depinde daca vrem s-o folosim sau nu. Este un precedent din punctul meu de vedere pozitiv. Au existat si alte precedente negative, cazul Sova sau legea defaimarii, de exemplu, doar ca suntem in alta situatie, care merge intr-un singur sens.

Nu exista nici o norma legala care sa impiedice Parlamentul sa revoce o hotarare sau o lege sa fie abrogata, doar deciziile Curtii Constitutionale si hotararile instantelor sunt definitive si obligatorii si chiar va rog sa credeti ca si in acest caz mai exista anumite proceduri speciale de revizuire. In cazul domnului Oprea, este vorba despre o hotarare a Senatului, pe care nu ne impiedica nimeni si nimic sa o abrogam, decat eventual, bineinteles, vointa politica a cartelului politic care-si imparte dreptatea de unul singur, PSD-ALDE". Continuarea pe www.rfi.ro.

UPDATE Solicitat sa comenteze initiativa unei greve parlamentare, presedintele Klaus Iohannis a declarat: "In parlament se lucreaza prin vot, nu prin greva. (...) Alegatorul trebuie sa faca o alegere clara si sa terminam o data cu aceste aprtide care nu au inteles ce vrea romanul."