Premierul Dacian Ciolos a reconfirmat intr-un interviu pentru Agerpres ca nu va candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie si a declarat ca e normal sa existe un guvern politic dupa alegeri. Ciolos a incurajat tinerii sa intre in politica si a remarcat ca generatia tanata isi asuma "activ" dorinta de a schimba Romania.

Cele mai importante declaratii ale lui Dacian Ciolos:

  • Eu cred că România are nevoie de o schimbare în modul de a face politică, că această schimbare nu o poate face un om și că aceasta presupune ca acei oameni care o doresc să se implice.
  • Eu mi-am asumat și m-am implicat încă din noiembrie, asumându-mi acest rol de prim-ministru și am spus atunci că, tocmai pentru a păstra credibilitatea abordării echilibrate a acestui Guvern, nu voi candida la aceste alegeri parlamentare.
  • Cred că această generație nouă, tânără, care își dorește schimbarea în România, își asumă din ce în ce mai mult această dorință, nu doar în mod pasiv, ci și în mod activ. Eu mi-aș dori să văd cât mai mulți dintre acești oameni pe listele partidelor politice, care partide politice cred că trebuie să înțeleagă, măcar în ultimul ceas: credibilitatea lor ține nu doar de discursurile șefilor partidelor, dar și de programul pe care îl vor propune și, mai ales, de listele pe care le vor propune.
  • Deci, eu îi încurajez. Pot să-i asigur că nu rămân indiferent la ce se întâmplă în România și ce se va întâmpla în România în perioada următoare. Pe de altă parte, cred că un om de stat trebuie, în primul rând, să fie consecvent cu el însuși și să nu mintă.
  • Eu cred că într-o democrație... altfel nu văd de ce am mai face alegeri. Alegerile au tocmai rolul de a stabili o majoritate în Parlament care apoi să propună și să susțină un guvern. Atâta vreme cât acest guvern este emanația partidelor care au majoritate și este susținut de aceste partide, este un guvern politic.