In 2006, prezent la scoala de vara a organizatiei de tineret a PSD, Traian Basescu ii sfatuia pe tinerii pesedisti "sa nu puna mana pe bani" daca cineva le ofera vreo donatie pentru campania electorala. Fostul presedinte le explica tinerilor social-democrati ca cea mai sigura metoda este sa se incaseze banii prin trezoreria partidului.

Traian BasescuFoto: AGERPRES

Presedintele PSD de atunci, Mircea Geoana, fusese si el prezent la scoala de vara a TSD din 2006, dar, dupa cum relata presa la vremea respectiva, el a plecat exact cand vorbea Traian Basescu. Trei ani mai tarziu, in perioada alegerilor prezidentiale din 2009, castigate de Traian Basescu in fata lui Mircea Geoana, pe internet au aparut imagini in care liderul PSD primeste 5.000 de euro din partea unei persoane pentru un loc eligibil in alegeri. Citeste mai multe aici.

La scoala de vara a TSD la care a fost invitat in 2006, Traian Basescu le-a transmis tinerilor social-democrati cateva sfaturi, cel mai important dintre acestea fiind legat de banii pentru campaniile electorale.

"Nu puneti mana pe bani daca vine cineva si spune `Uite, iti dau un milion pentru campanie`, trimite-l la trezorier! In acest mod, la talk-show nu va putea nimeni sa te sune sa spuna `Uite, ti-am dat bani in campanie, cum ramane cu aranjamentul despre manaria aia?`", spunea Basescu in 2006.

El i-a mai sfatuit atunci pe tinerii pesedisti sa nu faca in cariera lor compromisuri care le-ar putea fi imputate ulterior.

Amintim ca, joi, DNA a anuntat ca Ioana Basescu, fiica cea mare a lui Traian Basescu, este cercetata penal de procurorii anticoruptie pentru instigare la abuz in serviciu si spalare de bani, intr-un dosar in care mai este cercetata si Elena Udrea, in legatura cu finantarea campaniei prezidentiale din 2009. Procurorii o acuza pe Ioana Basescu ca a cerut achitarea unei facturi electorale de catre Oil Terminal, dar a folosit banii pentru a pleca in excursie in Cuba cu concubinul sau.