Vicepresedintele Uniunii Salvati Romania Clotilde Armand a declarat joi seara, la Digi 24, ca ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, este "foarte probabil" sa intre in acest partid inainte de alegerile parlamentare, confirmand si ca au exista discutii in acest sens si cu alti ministri din cabinetul lui Dacian Ciolos.

Clotilde Armand in studioul HotnewsFoto: Hotnews

Intrebata daca Ghinea se inscrie in USR, Armand a raspuns: "Este foarte probabil, da".

Ea a declarat apoi ca discutii in acest sens au avut loc cu mai multi ministri, confirmand informatiile vehiculate in acest sens.

In ceea ce il priveste pe premierul Dacian Ciolos, consilierul local de la Sectorul 1 a precizat ca nu au fost discutii cu acesta pentru a candida din partea USR, insa "usile sunt mereu deschise" pentru acesta.

Ministrul Cristian Ghinea a declarat miercuri la RFI ca va decide in urmatoarele doua-trei saptamani daca intra sau nu intr-un partid si ca a avut discutii in acest sens cu USR, nu si cu PNL.

Intrebat daca intentioneaza sa intre intr-un partid politic, Cristian Ghinea a raspuns: "Oscilez intre a ma intoarce la viata mea de dinainte, care era o viata mai degraba linistita, desi cu multa munca, dar mai linistita. Sunt mandru ca am creat o organizatie neguvernamentala care se descurca foarte bine fara mine si unde oamenii ar vrea sa ma intorc, sunt mandru de echipa pe care am lasat-o acolo. Asta ar fi optiunea A. Optiunea B ar fi sa fac tot ce depinde de mine pentru a continua nu numai proiectele de la Ministerul Fondurilor Europene, ci si proiectele in general ale acestui Guvern".

Premierul Dacian Ciolos a afirmat miercuri ca este la curent cu faptul ca unii ministri din actualul Cabinet doresc sa candideze la parlamentare, el subliniind ca in momentul in care acestia se vor decide sa fie pe listele de candidati, ei vor trebui sa plece din Guvern

"Stiu ca exista unii ministri care se gandesc (sa candideze - n.red.). Din cate stiu, nu au luat decizii inca. Oricum le-am spus foarte clar, am spus-o si public, ca, personal, cred ca e un lucru bun ca oameni care au avut si aceasta experienta guvernamentala sa se implice politic, dar in momentul in care o vor face vor trebui sa paraseasca Guvernul", a aratat prim-ministrul, intr-o declaratie la sediul Misiunii Permanente a Romaniei de pe langa ONU.