PSD si Liviu Dragnea pun in scena o serie de actiuni menite sa limiteze pierderile de imagine dupa votul din Senat care l-a salvat pe Gabriel Oprea de justitie cu voturile parlamentarilor pesedisti. Inca de miercuri seara Dragnea a postat pe Facebook ca sustine lupta anticoruptie si ca nu-l va pune pe Oprea pe liste. Pe de alta parte, PSD a lansat pe surse o stenograma, publicata de site-ul stiripesurse, in care Dragnea isi cearta parlamentarii ca ar fi votat impotriva cererii procurorilor DNA, desi de luni incoace nici un pesedist nu s-a aratat deranjat de salvarea lui Oprea. In fine, pesedistii s-ar fi aratat de acord inclusiv cu reluarea votului propusa de liberali. Toti acesti pasi inapoi par mai degraba o strategie de "damage control" inainte de protestul public anuntat pe Facebook.

In inregistrarile publicate de stiripesurse.ro, Dragnea ii reproseaza liderului de grup PSD din Senat, Mihai Fifor ca n-ar fi tinut seama de decizia PSD de a vota ridicarea imunitatii si mai sustine ca din filmul votului ar rezulta ca "marea majoritate din cele 73 de voturi sunt voturi liberale, nu voturi PSD".

Dialogul capata apoi accente ridicole, cand Liviu Dragnea sustine ca parlamentarii PSD ar fi votat sub imperiul emotiei: "Eu nu am absolut nimic împotriva lui Oprea, dar noi discutăm aici despre posibilitatea de a i se începe sau nu urmărirea penală. Pe de altă parte acesti colegi ai nostri care au mers pe această emotie, nu stiam că sunt atât de emotivi. Totusi a murit un tânăr... stim că de la noi au fost putini care au votat, dar de ce a trebui să se întâmple asta?"

In fine, pesedistii au mers pana intr-acolo incat ar fi acceptat propunerea de reluare a votului lansata de liberali. PNL a anuntat ca luni va solicita reluarea votului in Senat in cazul inceperii urmaririi penale impotriva lui Gabriel Oprea si ii cere presedintelui PSD Liviu Dragnea sa accepte aceasta propunere.

"Solicitam presedintelui condamnat al PSD, Liviu Dragnea, care tot neaga evidenta votului masiv dat de PSD-ALDE-PRU pentru protejarea lui Gabriel Oprea, sa fie de acord cu aceasta propunere. In caz contrar, este dovada faptului ca Gabriel Oprea va fi candidat pe lista PSD pentru un nou mandat cu scopul de a-si mentine imunitatea" afirma PNL intr-un comunicat de presa.

Pe langa toate acestea, PSD a profitat de organizarea Comitetului National Executiv la Murighiol pentru a lansa o serie de mesaje si promisiuni cu caracter populist din programul de guvernare. Pe de alta parte, desi Dragnea a scris joi seara pe Facebook "Am sustinut si sustin lupta împotriva coruptiei! 2. Ca să fie clar pentru toată lumea: la alegerile din 11 decembrie, Gabriel Oprea NU va fi pe listele PSD!", una din punctele pe ordinea de zi a sedintei PSD este, potrivit Mediafax, derogarea de la codul de etică pentru ca Victor Ponta, pus sub control judiciar în dosarul în care este urmărit penal pentru folosirea influenţei şi spălare de bani, să poată candida.