Gabriel Oprea a declarat miercuri seara la Antena 3 ca, dupa ce DNA a deschis mai multe dosare pe numele sau, s-a simtit "hartuit, am simtit ca sunt tinta politica". "Aceasta drama e folosita in scop politic", a mai spus Oprea. In acea zi am avut 3 misiuni: am fost la sedinta de guvern; am fost la Palatul Cotroceni si am fost la SRI Baneasa... Niciodata nu intra in atributiile unui ministru de Interne traseul si atributiile de deplasare. Intotdeauna sunt reprezentanti ai Politiei Rutiere care stabilesc acest lucruri", a declarat Oprea.

Oprea, la Sinteza zileiFoto: captura Antena 3

Intrebat daca va renunta la imunitatea parlamentara, Gabriel Oprea a evitat sa spuna clar cand si daca face acest pas "deoarece ancheta este deja facuta". Declaratia ca ia in calcul si varianta demisiei, pare doar un gest disperat d eimagine din moment ce politicianul nu mai are decat doua luni dinmandatul de senator.

Sotia fostului lider UNPR Gabriel Oprea a fost transportata miercuri seara de urgenta la Spitalul Universitar de un echipaj SMURD, a declarat, pentru Agerpres, medicul coordonator al SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita.

Declaratii Oprea:

  • Despre votul din Parlament: Cred ca a fost o greseala ca m-am simtit hartuit si am cerut sprijinul colegilor. Toti suntem oameni si, la un moment dat, cedezi. Cred ca acum am cedat si am acceptat acest vot care a fost din partea partidelor. Imi pare rau ca nu am procedat ca data trecuta.
  • Cand am fost ministrul Apararii am mers doar cu masina mea
  • Toti ministrii de Interne au folosit acest serviciu
  • In acea zi am avut 3 misiuni: am fost la sedinta de guvern; am fost la Palatul Cotroceni si am fost la SRI Baneasa
  • Niciodata nu intra in atributiile unui ministru de Interne traseul si atributiile de deplasare. Intotdeauna sunt reprezentanti ai Politiei Rutiere care stabilesc acest lucruri
  • Nu stiu cine a semnat ordinul ca Bogdan Gigina sa fie in coloana pentru ca nu era treaba mea. Eu nici macar nu l-am cunoscut.
  • Sub nicio forma nu am cerut eu sa am motociclete in coloana. Toate aceste competente sunt in sarcina Politiei Rutiere
  • Iau in calcul si varianta demisiei pana la alegeri (Oprea mai are insa doar doua luni de mandat de senator)