Senatorul liberal Andrei Volosevici a anuntat, marti seara, ca demisioneaza din PNL, subliniind ca nu a intentionat vreodata sa prejudicieze formatiunea politica, chiar daca de multe ori a avut o alta opinie despre modul in care trebuie asumate functiile publice in administratia locala, anunta Agerpres.

"Partidul National Liberal a decis ca nu mai are nevoie de mine, de ideile pe care le am, si de echipa mea, care in vara acestui an a ajutat la castigarea alegerilor in Ploiesti. Avand in vedere aceste aspecte, am decis ca maine sa imi dau demisia din PNL, partid pe care nu am intentionat vreodata sa il prejudiciez chiar daca de multe ori am avut o alta opinie despre modul in care trebuie asumate functiile publice in administratia locala.

In aceste conditii, atata timp cat sunt oameni care cred in mine si care mi-au apreciat activitatea, cred ca le sunt dator sa continui", a scris Volosevici pe pagina sa de Facebook.

Contactat telefonic, Volosevici a declarat, pentru AGERPRES, ca nu doreste sa faca alte comentarii privind decizia sa, adaugand ca, in urmatoarele zile, va discuta despre viitoarele sale optiuni politice.

"In urmatoarele zile, sigur vom putea discuta despre lucru acesta. Pana una alta, nu as vrea sa comentez. Ce vreau sa se inteleaga foarte clar este ca am respect pentru toti colegii din PNL, (...) dar nici nu vreau sa prejudiciez in vreun fel imaginea si nici sa creez vreo neplacere. In urmatoarele zile vom discuta si despre optiunile mele, vor fi publice", a spus Volosevici.

Senatorul Andrei Volosevici a fost primar al Ploiestiului, din partea PDL, in mandatul 2008 - 2012, iar in toamna lui 2012 a candidat pentru un post de parlamentar, dupa ce a pierdut cursa electorala pentru un nou mandat de primar in favoarea fostului edil Iulian Badescu. A fost ales, in 2012, senator intr-un colegiu din Ploiesti. In primavara lui 2016 a fost anuntat oficial drept candidatul PNL pentru un nou mandat de primar al Ploiestiului. La inceputul lui aprilie a anuntat ca isi retrage candidatura, avand in vedere ca era vizat de o ancheta a procurorilor DNA Ploiesti. De altfel, in luna iunie, Volosevici a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, fiind acuzat de abuz in serviciu si doua fapte de trafic de influenta in legatura cu finantarea echipei FC Petrolul Ploiesti si atribuirea unui contract de lucrari.