Nicusor Dan, liderul USR, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca nu a hotarat daca va candida sau nu la alegerile parlamentare, acesta fiind in prezent consilier general. Intrebat ce ministrii din Guvernul Ciolos vor candida pe listele USR, acesta spune ca exista discutii si propuneri, dar o decizie se va lua "destul de tarziu", intrucat acestia nu pot fi si candidati USR si in Guvern.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Speram ca se va gasi pe lista noastra un actual ministru. Avem niste discutii si propuneri la care avem raspuns. Vlad Voiculescu este una dintre persoanele pe care le-am dori pe lista noastra. Multi din ministri sunt ceea ce asteptam noi, se regasesc in profilul USR. Vom gasi cativa pe lista USR. Se va lua o decizie destul de tarziu. Cand o sa avem o garantie ca vor fi 100% pe lista noastra, o sa va spunem. Se va anunta foarte tarziu, deoarece acestia nu pot fi si in Guvern si candidati USR. Listele se pot depune pana pe 27 octombrie", a declarat Nicusor Dan.

Acesta a declarat ca in sondajele facute pana acum USR este undeva la 5%, iar tinta de 10% este posibila, indiferent daca pe listele USR vor fi nume importante sau nu.

Intrebat daca va face o alianta cu PNL, daca acest partid il va sustine pe Dacian CIolos ca premier, Nicusor Dan a declarat ca nu va face nicio alianta.

"Nu cu PNL direct. In situatia in care mandatele noastre si mandatele lor vor forma o majoritate, nu vom face o alinta cu ei, vom negocia exclusiv cu premierul pe programul de guvernare. Daca un ministru propus de alt partid deraiaza si nu este demis, ii retragem sprijinul, de exemplu", a explicat NIcusor DAn.

Consider ca VAsile Dancu si Florin Georgescu nu se incadreaza in notiunea de tehnocrat intrucat sunt f oarte apropiati de PSD, a mai spus Nicusor Dan.

Inregistrare conferinta Nicusor Dan / Sursa: Privesc.eu