Presedintele Liviu Dragnea a criticat azi dur discursul sustinut de premierul Dacian Ciolos in Parlament. "Dl. Ciolos nu a vorbit in limba romana, ci in limba tehnocratilor, o limba straina si rupta de realitate. Ce a spus domnul premier nu reprezinta realitatea", a spus Dragnea imediat dupa discursul lui Ciolos. "Tehnocratia a devenit sinonima cu incompetenta. Iar incompetenta poate ucide", a mai spus Dragnea.

Liviu DragneaFoto: Hotnews

Raspunsul lui Ciolos: "Nu vrea sa invat limba romana a demagogiei, a populismului. Limba romana pe care eu o stiu e una directa... Pentru mine, patriotismul si tara sunt lucrurile mult prea profunde ca sa vin sa vorbesc despre ele in piata publica".

"Dl. Ciolos a spus ca au avut in intentie sa presteze un alt tip de guvernare: transparent, responsabil si predictibil. Dar ei au vrut sa modifice Codul Fiscal pe furis. CNADNR importa sare de 67 mil euro, sarea din Romania nu mai e buna. La fel: Romania importa uraniu din Canada; mina unde se exploateaza uraniu se va inchide, cea care trebuie deschisa nu s-a deschis", a spus Dragnea.

"Am fost scosi de la guvernare intr-un mod nedemocratic", a mai spus Dragnea.

Dragnea l-a atacat pe Ciolos si pe tema absorbtiei fondurilor europene, dar si pentru presupusa favorizare a unor companii straine: "Zero e procentul fondurilor UE absorbite de guvernul dvs. in actualul buget european. Zero companii romanesti au primit ajutor de stat; in schimb, au primit sase companii straine".

Dragnea l-a acuzat pe Ciolos de lipsa de sinceritate in ce priveste intentia de modificare a Codului Fiscal: "Stiu ca nu stiti ce inseamna sinceritate. Ati stiut intentiile secretarului de stat Gabriel Biris, dar v-ati spalat imediat pe miini si i-ati cerut sa plece".

Vom reveni