￯Platforma Actiunea Civica a Tinerilor (PACT) a lansat duminica candidatii pe care ii va sustine la alegerile parlamentare din 11 decembrie, informeaza Agerpres.

PACT va participa cu liste complete in judetele Teleorman si Giurgiu si va sprijini sapte candidati independenti.

Astfel, in Bucuresti ii va sprijini pentru Camera Deputatilor pe Visinel Balan, care provine din sistemul de protectie a copilului si pe expertul in educatie Marian Stas, candidat la Senat.

Pentru un loc de deputat de Neamt va candida presedintele PACT, Sebastian Burduja, care este expert in dezvoltare, iar Andrei Carabelea, aparator al mediului, va candida pentru un post de senator de Neamt.

Un alt candidat sustinut de PACT pentru un loc de deputat la Constanta este Gabriel Cateliu - voluntar al comunitatii. El este fondatorul Asociatiei Caritabile Community Aid care ajuta mii de copii si persoane defavorizate din acest judet.

Pentru diaspora vor candida la Camera Deputatilor avocatul si profesorul universitar Alexandru George Lazar, dar si Anton Deleu, din Republica Moldova.

"Misiunea noastra a inceput pe 31 ianuarie si nu se va termina pana nu vom iesi la pensie. Am inceput pe 31 ianuarie. Aici incepe Romania profunda. Ce am facut de pe 31 ianuarie pana in prezent desi mai multi s-au opus nasterii PACT am reusit sa infiintam si am reusit sa castigam acolo unde lumea nu se astepta.

Ce a fost pana acum a fost un prim pas, cel de-a doilea pas se numeste ce urmeaza. Nu ma refer doar la alegerile care urmeaza, ci toti anii care vor urma pentru ca familia de-abia s-a nascut. Am fost de pe 31 ianuarie pana in prezent cochetati, au venit cu tot felul de oferte mai toate partidele, primim telefoane, se pare ca PACT inseamna ceva deja", a afirmat vicepresedintele PACT Dragos Preda.

Candidatul Marian Stas a spus ca impreuna cu PACT a decis proiectul candidaturilor independente sustinute de o echipa. "In ceea ce priveste scoala pe bune am in vedere schimbarea paradigmei si trecerea scolii ca sistem din secolul XIX-XX cat este ea acum, in secolul XXI unde Romania se afla acum. Romania pe bune nu poate incepe de altundeva decat de la scoala pe bune", a spus Stas.

Un alt candidat, Visinel Balan, a spus ca militeaza pentru respectarea drepturilor copilului si a familiei in Romania. "(...) cred intr-o educatie pe bune si cu atat mai mult cred ca doar noi putem sa facem ceva. Proiectul meu pentru Romania in acest moment este adoptia in 30 de zile. Adoptia in 30 de zile este posibila. Am discutat cu mai multi specialisti de la Universitatea Bucuresti care mi-au zis ca se poate adoptie si in zece zile, important este sa ne asumam asta cu adevarat. Centrele de plasament sunt o condamnare pentru fiecare copil iar noi astazi avem datoria morala sa facem tot ceea ce este posibil ca aceste centre sa nu mai existe. Credeti-ma, se poate", a spus candidatul.