O personalitate din afara partidului va ocupa primul loc pe lista candidatilor PNL pentru Senat, astfel ca Adriana Saftoiu va candida la deputati, pe locul al doilea, pe prima pozitie urmand sa se afle cel mai probabil Alina Gorghiu, au declarat surse din partid citate de News.ro.

Lista PNL Bucuresti pentru Camera Deputatilor va fi deschisa, potrivit unor surse din partid, de copresedintele PNL Alina Gorghiu, urmata de prim-vicepresedintele PNL Adriana Saftoiu, care a mai avut un mandat de deputat in legislatura 2008-2012.

Tot pe locuri eligibile, la Camera Deputatilor, vor fi fosta presedinta a Agentiei Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP), Cristina Traila, vicepresedintele PNL Bucuresti, Ovidiu Raetchi, dar si liderii organizatiilor de sector, Mihai Voicu, de la Sectorul 1, Florin Alexe de la Sectorul 3, Radu Carp de la Sectorul 4, Razvan Mironescu de la Sectorul 6.

La Senat, PNL ia in calcul sa deschida lista cu o personalitate puternica, din afara partidului, dar cu expertiza pentru aceasta functie. Pe locuri elibigile s-ar afla si prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu, liderul deputatilor liberali, Eugen Nicolaescu, dar si liderul PNL Sector 2, Anca Boagiu, au mai precizat sursele citate.

PNL Bucuresti va finaliza saptamana viitoare listele pentru parlamentare, urmand apoi sa fie validate de conducerea partidului.

Initial, prim-vicepresedintele Adriana Saftoiu era luata in calcul pentru deschiderea listei la Senat. De asemenea, s-a discutat si despre posibilitatea ca primul loc pe lista pentru Senat sa fie ocupat de Catalin Predoiu.

Liberalii analizeaza in aceasta perioada mai multe variante, care sa optimizeze scorul pe Bucuresti, unde la ultimele alegeri, organizatia a avut un rezultat sub asteptari.