Presedintele Organizatiei PSD Republica Moldova, Victor Alexeev, a fost votat de catre social-democratii vasluieni pe un loc eligibil pe listele de candidati din Vaslui pentru alegerile parlamentare, restul pozitiilor cu sanse la acest scrutin fiind ocupate de catre actuali parlamentari, transmite News.ro.

Membrii Comitetului Judetean Executiv (CJEx) al PSD Vaslui au votat, la sfarsitul acestei saptamani, lista de candidati social-democrati pentru judetul Vaslui la alegerile parlamentare, pe un loc eligibil fiind plasat presedintele PSD din Republica Moldova, Victor Alexeev.

Fara a fi membru al Organizatiei Judetene Vaslui, omul de afaceri basarabean Victor Alexeev si-a depus dosarul de candidatura interna pentru un loc pe lista PSD Vaslui cu o zi inainte de sedinta CJEx.

Astfel, in urma votului dat de cei 105 membri prezenti la sedinta CJEx, presedintele PSD din Republica Moldova s-a clasat pe locul al patrulea al listei de candidati pentru Camera Deputatilor.

Primele trei pozitii sunt ocupate, in ordine, de actualii parlamentari Ana Birchall, Adrian Solomon si Irinel Stativa.

Judetul Vaslui va avea in Parlament trei senatori si sapte deputati.

Lista de candidaturi votata in CJEx Vaslui va fi inaintata spre validare Comitetului National Executiv, care se va intruni pe 21-22 septembrie. Ulterior, pana la mijlocul lui octombrie, PSD va depune la Biroul Electoral Central listele de candidaturi pentru alegerile din 11 decembrie.