Cristian Boureanu, de doua ori deputat si fost consilier al Ministrului de Finante din timpul guvernarii CDR, a iesit din politica la nivel inalt in 2012, cand nu a mai reusit sa-i convinga pe vasluieni ca merita un nou mandat. De atunci, fostul politician a tinut prima pagina a ziarelor de scandal, "ajutat" de viata tumultoasa si caracterul sau impulsiv. Recent, presa tabloida a publicat o filmare in care fiica minora a lui Boureanu, aflata intr-o masina cu tatal sau, striga catre un echipaj al Jandarmeriei ca fostul politician o ia acasa si o "rupe-n bataie". Ulterior, a aparut si o inregistrare in care Boureanu ii spune fiicei sale, printre altele, ca "poate te inscrii la scoala de curve".

HotNews.roFoto: Hotnews

Luni dupa-amiaza, CanCan publica o inregistrare video, realizata in apropierea Parcului Herastrau, in care Ioana Boureanu, fiica in varsta de 15 ani a lui Cristian Boureanu, striga disperata dintr-o masina decapotabila, la volanul careia se afla tatal sau, ca va fi dusa acasa si "rupta-n bataie". La scena participa si mai multi politisti alertati, potrivit CanCan, de un echipaj al Jandarmeriei, care a auzit tipetele copilei.

"Nu una, ci patru masini cu agenti de ordine publica si-au facut aparitia in foarte scurt timp, pentru ca cearta deja escaladase.Ioana, fiica fostului politician, in varsta de 15 ani, tipa ca din gura de sarpe <>, totul fiind surprins in imagini socante, publicate in exclusivitate de CANCAN.ro, implorandu-i practic pe oamenii legii sa o scoata din masina tatalui ei. Pe scaunul din dreapta se afla si bodyguardul lui Boureanu, care asista inmarmurit la scena, nestiind ce sa faca.", scrie CanCan.

Dupa venirea politistilor, Irina si Cristian Boureanu au fost condusi la sectia de politie, "pentru stabilirea situatiei de fapt si de drept". Ulterior, politia a informat ca s-a autosesizat in acest caz sub aspectul savarsirii infractiunii de rele tratamente aplicate minorului.

”Cu privire la imaginile difuzate in mass media facem urmatoarea precizare: in jurul orei 13.00 a fost formulat un apel 112 in care se sesiza faptul va un barbat incerca sa urce, fara acordul ei, o tanara intr un autoturism aflat pe raza sectorului 1. La fata locului s au deplasat mai multe echipaje de politie care au constat faptul ca cele doua persoane sunt tata si fiica si conflictul ar fi fost declansat de plecarea minorei de la domiciliu. Persoanele au fost conduse la sectia de politie pentru stabilirea situatiei de fapt si de drept. A fost sesizata DGASPC sector 1 pentru masuri din competenta. Barbatul nu a depus anterior vreo plangere cu privire la plecarea de la domiciliu a fiicei sale.

De asemenea, politia s-a autosesizat sub aspectul savarsirii infractiunii de rele tratamente aplicate minorului, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale, cercetari ce se vor desfasura sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 1.”, se arata intr-un comunicat al Politiei dat publicitatii luni, dupa aparitia imaginilor in presa.

La iesirea de la Politie, Boureanu a explicat ca fiica sa a fugit de acasa si ca a reusit sa o gaseasca cu ajutorul unor colegi.

"Ioana a fugit de acasa, sambata, de la mare, spunandu-mi ca are o masa speciala cu mama ei. Mama ei nu a dorit sa vina sa o ia, desi m-am oferit sa-i platesc benzina. A plecat, am descoperit-o dupa vreo doua ore jumate, prin intermediul retelelor sociale. Am vorbit cu mama ei si mi-a spus ca ea i-a zis sa plece. Din pacate, am aflat ulterior ca nu era vorba despre nicio masa in familie. A ajuns la 12 noaptea acasa, bauta. Ieri a umblat toata ziua prin oras si nu am reusit sa dau de ea. Azi am localizat-o cu ajutorul unor colegi si a parintilor unor colegi. Cineva a vazut-o, a oprit-o. Pana sa ajung la ea, cineva a vazut-o fumand pe marginea drumului impreuna cu alti colegi. Nu mi-e rusine sa spun asta pentru ca si alti parinti cu copii intre 12 si 14 ani trec prin porbleme din astea. Am venit, am vrut s-o iau cu mine. A inceput sa tipe ca e rapita, ca nu ma cunoaste si sa sune cineva la 112, ceea ce s-a si intamplat. Norocul meu era ca masina era parcata langa un post de jandarmi", a declarat Cristian Boureanu la iesirea de la Politie, potrivit Click

Ioana Boureanu a iesit de la Politie insotita de mama sa si a declarat, la insistentele jurnalistilor, ca se cearta des cu tatal sau si ca a fost batuta de mai multe ori de catre aceasta.

„M-a luat de par. Vreau sa raman cu mama. Da, ma cert des cu tatal meu si a dat de multe ori in mine. Au fost momente cand m-a batut rau. El nu vrea sa stau in Bucuresti cu mama mea“, a marturisit Ioana Boureanu, conform CanCan.

Ulterior, prima sotie a lui Boureanu si mama a Ioanei, Irina, a declarat ca fostul politician si-a batut de mai multe ori fiica. Irina povesteste pentru Click ca Ioana ar fi fost exmatriculata de la scoala din cauza tatalui ei, care ar fi sarit cu picioarele pe catedra si ar fi luat-o de gat pe fiica sa de fata cu colegii si profesori, amenintand-o atat pe ea, cat si pe cei prezenti.

"Din pacate, nu e prima oara cand se intampla astfel de situatii. Ioana s-a plans in mod frecvent ca tatal ei o bate. Pentru noi e deosebit doar pentru ca aparut in presa. Stiam de bataile acestea care se intampla in mod frecvent, am depus sesizari la Protrectia Copilului, am initiat un dosar penal. S-a facut o ancheta atunci si i s-au pus anumite lucruri in vedere. Sunt lucruri vehi si de asta se ocupa acum Protectia Copilului. Pot sa spun ca domnul Boureanu e o persoana violenta, si nu doar cu partenerele e asa. Nu stiu cum pare pentru cineva care nu-l cunoaste, insa eu stiu cel mai bine cum e Boureanu.", a declarat fosta sotie a lui Boureanu, pentru Click!

Cateva ore mai tarziu, in aceeasi publicatie citata mai sus, a fost difuzata o inregistrare audio in care Cristian Boureanu ii spune fiicei sale, printre altele, intr-o discutie aprinsa ca "poate te inscrii la scoala de curve".

”Voi sunteti ok, nervii mei sunt praf...Nu mai vreau sa vad pe nimeni din familia ta la mine in casa decat cand vrea p...a mea”, striga Boureanu, ajuns la capatul rabdarii. Evident, vizata este si prima sa sotie, Irina Boureanu, mama Ioanei. Despre ea, omul nu are deloc cuvinte de laude. ”Ia du-te cu ma-ta si fiti voi ocupate...Poate te inscrie vreun prieten de-al lui ma-ta la scoala de curve. Dar nu-i nevoie, ca te poti inscrie si singura. Te inscrie vreun coleg. Umbli cu hoaste batrane ca ma-ta....o sa tii minte, o sa fii traumatizata toata viata. Asta e, manca-ti-as, sa fii”, se arata in inregistrarea difuzata de Click.

  • Boureanu, implicat in mai multe batai cu personalul restaurantelor si barurilor

Fostul pedelist a mai fost acuzat si in trecut ca are un comportament violent. La sfarsitul lunii iulie, Boureanu a fost acuzat ca a spart un pahar in capul unui barman, pentru ca i s-a adresat la persoana I, scrie CanCan. In urma cu doua saptamani ca acest incident sa aiba loc, pe plaja Caelia din Mamaia, chiar in timpul finalei Euro 2016, Boureanu a avut o alta altercatie cu un chelner, pe care a sarit sa-l bata. De data aceasta, spiritele au fost calmate de fostul ministru Adriean Videanu, care urmarea si el meciul dintre Franta si Portugalia. In trecut, el ar mai fi batut un chelner, pretizand ca i-ar fi vorbit iubitei sale, si un ospatar de la o terasa din centrul vechi.

SURSA FOTO: Facebook / Cristian Boureanu si Laura, iubita sa, in varsta de 19 ani

  • Relatiile amoroase ale lui Cristian Boureanu

Relatiile de dragoste ale fostului politician au tinut zile intregi prima pagina a ziarelor de scandal. In prezent, Boureanu este intr-o relatie cu Laura Dinca, o tanara in varsta de 19 ani. Relatia cu Laura vine dupa ce in 2014 s-a despartit de Valentina Pelinel, care l-ar fi inselat cu Cristi Borcea, aflat in inchisoare, potrivit tabloidelor. Pelinel chiar ar fi facut in inchisoare un copil cu Borcea. Mama Ioanei, Irina este prima sotie a lui Boureanu. Cei doi s-au despartit din cauza relatiei extraconjugale pe care Irina ar fi avut-o cu nasul de cununie al familiei Boureanu, fostul ministru Sebastian Vladescu.

SURSA FOTO: Facebook / Cristian Boureanu impreuna cu fiica sa (stanga) si iubita sa (dreapta)

  • Afaceri si politica

Cariera politica a lui Cristian Boureanu pare sa se fi incheiat in 2012, atunci cand nu a reusit sa ii convinga pe vasluienii in colegiul carora a candidat ca merita un nou mandat. In campania electorala din 2012 pe numele fostului politician a fost deschis un dosar penal, fiind acuzat ca ar fi oferit mita electorala.

La sfarsitul lui 2011, Adevarul scria ca Boureanu, deputat pe atunci al Partidului Democrat Liberal (PDL), a folosit metoda "boschetarul" pentru a scapa de mai multe firme care aveau datorii cumulate de ordinul milioanelor de euro.

"Cristian Boureanu (38 de ani), membru in Comisia pentru Industrii si Servicii din Camera Deputatilor, a aplicat o metoda perfectionata de mafiile evazioniste din Romania: cea a „asociatilor-fantoma". Primul pas in acest fel de escrocherie consta in acumularea de datorii pe o societate. Ulterior, aceeasi firma este cesionata unor naivi, oameni dispusi contra unor sume derizorii, de pana la o suta de euro, sa preia o societate cu datorii de milioane. De multe ori, aceste persoane nou intrate sunt oameni ai strazii sau cetateni straini care nu au si nu au avut vreodata legaturi cu afacerile pe care le-au preluat. Deputatul PDL s-a descotorosit de doua firme care la ultimele bilanturi contabile depuse pe site-ul Ministerului de Finante insumau datorii totale de 8,8 milioane de lei (2 milioane de euro). Prima firma, CS Line Mangement SRL, a ajuns la un somer de 27 de ani care locuieste intr-un cartier marginas al Capitalei, Berceni. A doua societate, Topanel Metecno Trading SRL, a fost pasata la doi cetateni irakieni care sunt de negasit de autoritatile romane.", scriu jurnalistii de la Adevarul intr-un articol care a aparut cu cateva zile intarziere in mediul online fata de varianta tiparata a ziarului, deoarece Boureanu a impiedicat la vremea respectiva aparitia acestuia in mediul online.

In 2008 a mai fost implicat intr-un scandal de coruptiei fiind cercetat in dosarul "Loteria", scrie Gandul.

Tot in 2008, in revista Capital a fost publicat articol in care acesta este prezentat ca “cel mai tanar milionar din politica”.

Pe site-ul sau, boureanu.ro, fostul liberal poveste despre cum a intrat in politica. "In anul 1995 m-am inscris in Partidul National Liberal, la organizatia de tineret. Am ales PNL pentru ca voiam sa fac politica de dreapta si imi placea deviza "Prin noi insine". Am parcurs tot drumul, de la lipit afise la organizare, pana cand, in anul 2000, am devenit presedinte al Tineretului National Liberal. Din 2001 pana in 2005 am fost membru in cel mai important for de conducere al PNL, Biroul Executiv, devenit ulterior Biroul Permanent Central.", scrie Boureanu.

Intre 2000 si 2002 a fost presedinte al TNL. In perioada 1999-2000 a fost consilier al ministrului Decebal Traian Remes, iar din 2000 pana in 2001 consilier al presedintelui Comisiei Economice din Camera Deputatilor.

Dupa ce alianta Dreptate si Adevar (D.A) s-a rupt, Boureanu s-a despartit cu scandal de PNL si a fondat, in 2006, alaturi de Theodor Stolojan Partidul Liberal Democral, relateaza paginadepolitica.ro. Noua formatiune a fost inghitita de Partidul Democrat si si-a schimbat denumirea in PDL. In noul partid a ocupat functia de vicepresedinte.

In timpul guvernarii PDL, Boureanu a fost unul dintre putinii politicieni care mergeau in studiourile televiziunilor de stiri critice cu Guvernul Boc. In timpul dezbaterilor televizate la care a participat fostul deputat a avut mai multe conflicte cu moderatorii. Spre exemplu, in 2010, in timpul emisiunii "Stirea Zilei", Boureanu a avut un conflict cu actualul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, pe atunci realizatoare de emisiuni televizate la Antena 3. Atunci, Firea i-a spus lui Boureanu ca "a mancat ceva stricat si are muci in fraza", iar acesta a acuzat-o ca-l ataca la ordinul amantului. Cearta dintre cei doi a ajuns si pe masa CNA, care a amendat Antena 3 cu 18.000 de lei.

  • Inainte de a intra in politica

Boreanu s-a nascut pe continentul african la Lusaka, capitala Zambiei, unde, potrivit Agentiei de Investigatii Media, citate de stirilekanald.ro, parintii sai au primit o oferta de munca, dupa ce au descoperit un important zacamant de aur. Povestea pare a fi confirmata de fostul sef al securitatii ceausiste, generalul Ion Pacepa, care sustine ca din zacamantul de aur din Zambia s-ar fi alimentat trei ani conturile Securitatii.

„In anul 1978, dictatorul Zambiei, Kenneth Kaunda, a luat un imprumut de 15 milioane de dolari de la dictatorul roman Nicolae Ceausescu pentru a cumpara tractoare. Multe dintre acestea nu au functionat. Banii urma sa-i plateasca in aur, de la prospectiunile pe care le facea statul roman, care avea 50% din extragere. Asa ca timp de trei ani, din 1980-1982, tot aurul Zambiei a alimentat conturile Securitatii”, a marturisit Pacepa, potrivit stirilekanald.ro.

Aceeasi sursa relateaza faptul ca Boureanu a ajuns in Romania, impreuna cu parintii sai, in 1984, cand avea 12 ani. Spusele fostului general al Securitatii nu sunt infirmate, dar nici confirmate de fostul politician, care are o poveste diferite cu privire la provenienta averii sale.

“Prima oara cand am lucrat pentru bani a fost in clasa a sasea cand lucram ca zilier pentru o echipa de prospectiuni geologice, parintii mei fiind ingineri geologi. Putin mai tarziu, am facut ceva mai multi bani vanzand ziare la sfarsit de saptamana. Castigam mai mult intr-un weekend decat parintii mei intr-o luna. Atunci am realizat pentru prima oara ca daca vrei sa ai succes, trebuie sa incerci sa reusesti pe cont propriu. Am fost de multe ori tentat sa emigrez si o data am si facut-o. In anul 1994 am plecat in Africa de Sud. Un an mai tarziu, am decis sa ma intorc si nu imi pare rau pentru ca in acel moment am luat doua decizii care mi-au marcat viata: mi-am deschis o firma si am intrat in politica. Am descoperit ca ma pricep binisor la amandoua”, a explicat Boureanu originea averii sale, potrivit Kanal D.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul sau, Boureanu a terminat Liceul "Matematica-fizica" din Bucuresti dupa care a urmat cursurile Academiei de Studii Economice. El a absolvit "Colegiul National de Aparare" si un program masteral la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative privind "Guvernarea si dezvoltarea institutionala"