Deputatul PNL Ovidiu Raetchi s-a exprimat vineri impotriva demersului PSD de a amana concursurile pentru ocuparea functiilor de director in scoli, facut pe ascuns prin amendarea unui proiect de lege, afirmand ca "politizarea invatamantului ne readuce in anii de glorie ai lui Ion Iliescu."

"Nu ma mira ca PSD a modificat, discret, o lege prin care concursurile pentru ocuparea functiilor de director in scoli sa fie amanate pana in vara lui 2017: competitia si performanta nu fac parte din grila pesedista de valori in educatie, acolo unde partidul si-a legat numele de programe precum "Un doctorat pentru fiecare diletant" si "Un Pandele pe fiecare catedra". Cer PSD sa renunte la aceasta propunere aberanta si rau-intentionata, in conditiile in care, potrivit informatiilor din presa, proiectul va intra luni pe ordinea de zi a Senatului. Pe langa avalansa de pensii speciale solicitate de PSD, politizarea invatamantului ne readuce in anii de glorie ai lui Ion Iliescu" a scris Raetchi pe Facebook.

Comisia de invatamant din Senat, prezidata de fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu (PSD), a modificat pe ascuns un proiect de lege esential pentru mii de scoli. Comisia a introdus un amendament prin care amana organizarea concursului de director si director adjunct de scoala, ce urmeaza sa se desfoare in octombrie, pana la vacanta de vara din 2017. Proiectul, odata aprobat, ar stopa concursurile organizate de ministrul tehnocrat Mircea Dumitru, si ar da viitorului ministru din guvernul rezultat dupa alegeri puterea de decizie.

Proiectul de lege intra lunea viitoare in plenul Senatului, unde se va da votul final.