Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marti, ca in acest moment nu exista niciun dialog intre PNL si ministrii tehnocrati pe tema candidaturii la alegerile parlamentare, dar probabil pe listele liberalilor se vor regasi rectori, medici renumiti sau persoane din lumea justitiei, informeaza Agerpres. Gorghiu a mai precizat ca, in ceea ce priveste un viitor premier din partea PNL, exista in partid doua curente de opinie - unul sustine ca este nevoie de un prim-ministru desemnat de partid pentru a comunica programul de guvernare, iar altul ca nu este necesar, decizia urmand sa fie luata la inceputul lunii octombrie.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Noi o sa ne finalizam listele la sfarsitul lunii septembrie, inceputul lunii octombrie vom vota in BPN toate listele de la Bucuresti pana la ultimul judet. In acest moment nu exista niciun dialog intre noi si ministrii tehnocrati pe tema unei candidaturi pe lista. Eu, personal, nu am avut nicio discutie cu niciunul dintre acesti ministri pe tema candidaturilor", a afirmat Gorghiu dupa sedinta BPN.

Ea a spus ca liberalii sunt in discutii cu oameni de la conducerea universitatilor pentru listele parlamentare.

"Suntem in discutii cu foarte multa lume din toate domeniile, avem niste discutii cu oameni care sunt la conducerea universitatilor, probabil ca 2-3 rectori din Romania se vor alatura echipelor PNL si vor candida pe listele noastre, medici renumiti din Romania, pentru ca vorbim de un segment pe care in programul de guvernare vom pune accent, vor fi, de asemenea, pe listele PNL. Va fi lume si din domeniul justitiei, sper sa se concretizam toate aceste discutii", a adaugat liderul PNL

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marti, ca in PNL sunt doua curente de opinie - unul sustine ca este nevoie de un prim-ministru desemnat de partid pentru a comunica programul de guvernare, iar altul ca nu este necesar, decizia urmand sa fie luata la inceputul lunii octombrie.

"O sa avem o echipa de Parlament foarte buna, probabil ca o sa avem si un candidat pentru premier, dar nu este obligatoriu acest lucru. Este inca o dezbatere care urmeaza sa mearga spre o concluzie. Sunt doua curente, dupa cum stiti, unii spun ca este nevoie de un prim ministru desemnat pentru a putea fi cel care comunica in mod credibil programul de guvernare pe care-l lucram si cu care vrem sa venim in fata electoratului. Dar mai este un curent de opinie in PNL destul de puternic care spune: "Oameni buni, suntem in pragul unor alegeri parlamentare, vorbim despre Parlament, nu despre Guvern''. Ca sa ajungi sa ai un Guvern, trebuie sa vorbesti despre ce vrei sa faci in Parlament, ce proiecte si cum iti asezi acest mecanism", a precizat Gorghiu, dupa sedinta Biroului Politic National, intrebata daca liberalii au stabilit un nume pentru functia de premier.

Ea a spus ca PNL are din orice regiune un potential premier, "oameni politici care pot sa indeplineasca oricand cu succes statutul de prim-ministru".

"Insa nu as vrea deloc sa ne grabim si sa aruncam nume pe piata. Orice nume pe care noi acum l-am vehicula sau orice nume cu care am veni ar fi mai bun decat un Ponta, Dragnea, care au problemele de credibilitate pe care le au. Va marturisesc ca au fost momente in care am gresit din pricina faptului ca eu si colegii mei ne-am pripit cu decizia. Deci, o sa vedem probabil la inceputul lunii octombrie daca venim cu o propunere de prim-ministru sau nu", a adaugat Gorghiu.

  •  Gorghiu, despre Ciolos in Parlament: M-as astepta sa puna punct unor proiecte populiste

Gorghiu a mai afirmat, marti, ca asteapta de la premierul Dacian Ciolos ca, atunci cand va face prezentarea in Parlament privind starea economiei, sa puna punct unor proiecte populiste.

"Am discutat despre tema venirii domnului Ciolos in Parlament. Este foarte bine ca vine. M-as bucura sa aiba un final de mandat in care sa puna punctul pe 'i', sa faca in Parlament o prezentare despre starea economiei, dar sa si puna punct unor proiecte populiste. Eu ma astept la modul foarte clar sa vina si sa spuna: Oameni buni, asta-i bugetul, asta-i dimensiunea, de aici incolo ce faceti voi dezechilibreaza bugetul Romaniei si terminati cu tot ce inseamna pensii speciale. Hai sa ne gandim cum sa construim, sa facem lucrurile sustenabile", a afirmat Gorghiu, dupa sedinta Biroului Politic National al PNL.

Conducerea Parlamentului a decis sa il cheme pe premierul Dacian Ciolos in fata plenului reunit lunea viitoare, pentru a prezenta un raport cu privire la executia bugetara, a anuntat presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu.