Presedintele PSD, Liviu Dragnea, considera ca seful statului "ar trebui sa fie multumit" ca dupa alegerile parlamentare sa se formeze o majoritate stabila, potrivit Agerpres.

"Cred ca presedintele Romaniei ar trebui sa fie multumit sa se formeze o majoritate stabila dupa alegeri, indiferent daca nu e acolo PNL-ul. Pentru ca de asta are nevoie Romania - de un Guvern care sa fie sustinut puternic de catre romani. Noi suntem intr-o perioada in care lumea e in fierbere. Noi discutam de marea impacarea Dragnea - Ponta, e important, dar la nivel planetar asta este nimic. Lumea fierbe, lumea de reasaza, Europa se reasaza. In jurul nostru, daca discutam cu curaj si fara niciun fel de rezerve, avem toti vecinii nostri care nu mai sunt ca acum cativa ani de zile orientati suta la suta catre Vest si pe parcursul european si proatlantic, ca sa discutam deschis. Suntem singura insula. In conditiile astea, daca Romania va fi guvernata de un Guvern instabil, macinat in interior de oameni care nu se inteleg, care se va rupe in cateva luni de zile, devenim prada usoara", a afirmat Dragnea, la Romania TV.

In privinta unei aliante cu PNL dupa alegerile parlamentare, Dragnea a sustinut ca "nu exista nicio sansa" pentru un Guvern PSD-PNL.

"Am mai avut asta cu PNL si am ajuns la concluzia ca mai binele este dusmanul binelui. Dincolo de asta, in mod natural, intre noi si oamenii care conduc si formeaza acum PNL-ul si PDL-ul nu se pot stabili relatii firesti, bune de colaborare si de lucru in comun. In mod realist, pragmatic, nu se poate. Am evaluat asta cu colegii mei din partid de cateva luni de zile. Recunosc ca a fost undeva la inceputul anului - cativa colegi din teritoriu au spus la un moment dat ca poate ar fi buna varianta unui Guvern solid format din PSD si PNL. Presedintii de organizatii. (...) Nu este nici punctul meu de vedere, nici al partidului. Nu poti avea incredere. Poate suntem noi rai, poate suntem noi nebuni, dar suntem incompatibili si atunci de ce sa visam la o himera? De ce sa ne propunem noi ce va fi imposibil? (...) Va trebui si presedintele si toata lumea si noi sa ne uitam la ce spun oamenii. Daca oamenii spun: PNL a castigat alegerile, impreuna cu unul sau doua partide fac Guvernul, daca vom castiga noi, ar trebui sa-l facem noi. Asa zice la Constitutie si asa zice la bunul simt. Daca aceste doua lucruri se vor intampla, o sa vedem", a explicat liderul PSD.

Liviu Dragnea a criticat actualul Guvern, sustinand ca "unii dintre membrii Cabinetului si-au pierdut busola".

"Cred ca multi dintre membrii Cabinetului si-au pierdut busola. N-au facut nimic majoritatea dintre ei, ba dimpotriva au blocat foarte multe lucruri si o sa le prezentam cat de curand. Si acum se pare ca unii dintre ei ar vrea sa intre in politica si, probabil, ca vor sa arate PNL cat de buni si eficienti sunt ei. Unii dintre ei bat campii, adica vin cu tot felul de initiative. Fonduri europene - am vazut azi o solicitare de demitere din partea unor experti pe fonduri europene. Din cate am citit e foarte grav ￯ Ministerul Fondurilor Europene pune la dispozitia unor ONG-uri, presa date cu caracter ilegal. Ministrul Agriculturii bate campii, cel putin din ianuarie pana astazi", a afirmat liderul PSD.