Vicepremierul Vasile Dincu a declarat vineri, la Alba Iulia, ca nu va candida la alegerile parlamentare din acest an, el apreciind insa ca, daca exista membri ai Guvernului care doresc sa faca acest lucru, acestia se pot 'integra' in politica si sa paraseasca echipa guvernamentala, informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Noi am stabilit inca de la inceputul mandatului, cu Dacian Ciolos, ca nu vom participa la aceste alegeri, nici eu nici domnia sa. Ne ducem acest mandat pe care l-am luat, pana la capat, asa cum este, si dupa aceea vedem fiecare ce vom face la finalul acestui parcurs. Pe de alta parte, si eu, si domnia sa avem parerea ca daca exista membri ai Guvernului care vor sa se integreze in politica, acesta ar fi un lucru foarte bun, pentru ca majoritatea sunt oameni tineri, majoritatea au expertiza, chiar daca nu au experienta politica. Au expertiza intr-un anumit domeniu si cred ca partidele ar castiga prin aceasta", a afirmat Vasile Dincu.

In opinia sa, plecarea din echipa guvernamentala a ministrilor care doresc sa candideze nu reprezinta 'o sanctiune', ci 'un lucru normal', in conditiile in care Guvernul este unul apolitic.

"Noi suntem un guvern independent, care nu poate sa functioneze cu doua viteze: unii sunt instrumentati de un partid si ceilalti incercam sa tinem lucrurile neutre. Asa incat, in mod firesc, trebuie sa se ocupe si de campania electorala. Cei care vor face asta vor trebui sa plece. Sigur ca unii pot sa plece cu ideea ca pleaca doar putin si se intorc peste doua luni si isi reiau locurile cu o legitimitate intarita. Este un pariu cu politica pe care unii il castiga, altii il pierd", a spus vicepremierul.

Vasile Dincu a adaugat, ca o parere subiectiva, ca nu crede ca vor fi multi ministri care vor candida pe listele partidelor politice.