Ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu a anuntat vineri ca va actiona in judecata publicatia "National" pentru calomnie, mentionand insa si tabloidul CanCan, despre care spune ca este un ventilator care imprastie mizerii.

Vlad VoiculescuFoto: gov.ro

Atat National cat si CanCan au scris despre o legatura pe care ministrul ar avea-o cu Nicolae Voiculescu, despre care ei sustin ca este unchiul ministrului, informatie dezmintita clar de ministru.

Redam mesajul lui Voiculescu de pe pagina sa de Facebook:

"Voi actiona in judecata 'National' pentru calomnie. Niciunuia dintre noi nu-i place sa fie umplut de mizerii, mai ales cand ele sunt imprastiate de un ventilator puternic cum este tabloidul CanCan.

Reiau faptele asa cum le-am mai expus pe 23 iulie:

- Domnul Nicolae Voiculescu nu este unchiul meu. Bunicul sau este strabunicul meu. Aceasta relatie de rudenie indepartata s-ar incadra la gradul al cincilea, grad care nici macar nu intra sub reglementarea expresa a Codului Civil. Evident, nu se poate pune problema unui conflict de interese.

- Nu am discutat nimic legat de minister cu domnul Nicolae Voiculescu. Singurul contact avut cu el din octombrie incoace a fost un schimb de sms-uri cu ocazia vehicularii acelorasi calomnii pe 23 iulie in spatiul public.

- Am fost bursier al Institutului Aspen. Sunt unul din 200 de colegi din 15 tari. Printre ei se gasesc economisti, medici, artisti si oameni din sectorul public. Nicolae Voiculescu este membru in board-ul acestui institut, iar board-ul este format din 10 persoane.

- Ioana Ursu, secretar de stat in minister, nu a lucrat niciodata pentru domnul Nicolae Voiculescu. Nici nu l-a cunoscut vreodata, nici nu a vorbit vreodata cu el. Mai mult, Ioana Ursu nu a lucrat niciodata pentru o companie de consultanta din Romania sau romaneasca.

A spune ca un secretar de stat a lucrat pentru cineva cand acesta nici macar nu a activat vreodata intr-o companie de profil romaneasca sau din Romania este o minciuna.

Teoriile deplasate aparute astazi sunt calomnii. Si privesc pe oricine in ochi, oricand, spunand asta."