Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Madalina Puscalau Dobrovolschi, a precizat, joi, referitor la decretul liderului separatist de la Tiraspol de aderare a Transnistriei la Rusia, ca astfel de actiuni se inscriu intr-o "retorica provocatoare", in contextul asa-ziselor alegeri prezidentiale din regiune si se impune o "atitudine retinuta", potrivit Mediafax.

"Apreciem ca declaratiile la care faceti referire se inscriu intr-o retorica provocatoare, in contextul apropierii asa-ziselor programate sa aiba loc in luna decembrie in regiunea transnistreana. In acest context, se impune o atitudine retinuta si o abordare responsabila a acestui subiect pentru a evita escaladarea artificiala a tensiunilor", a afirmat Madalina Puscalau Dobrovolschi.

De asemenea, Romania reafirma "pozitia sa ferma" potrivit careia este necesara o solutie politica, negociata, in dosarul transnistrean, cu respectarea deplina asuveranitatii si integritatii teritoriale a Republicii Moldova: "Este nevoie de progrese in formatul 5+2, care ramane cadrul unic pentru identificarea unei astfel de solutii, iar Romania sustine eforturile Presedintiei-in-exercitiu a OSCE in acest scop", mai spune purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale.

Liderul regimului separatist de la Tiraspol, Evgheni Sevciuc, a semnat un decret privind punerea in aplicare a referendumului din 2006, in cadrul caruia 97% dintre participantii la scrutin au votat pentru independenta regiunii si aderarea ei ulterioara la Federatia Rusa.

Autoritatile de la Chisinau nu au comentat deocamdata actiunea liderului de la Tiraspol.