Fosta presedinta demisionara a filialei PNL Sector 2, senatoarea Anca Boagiu a fost aleasa, miercuri, seara, cu 379 de voturi, in functia de presedinte al organizatiei, dupa un scrutin intern tensionat, contracandidatul sau, Romeo Pop, primind doar 20 de voturi favorabile, informeaza News.ro.

Anca BoagiuFoto: Senatul Romaniei

Din totalul de 398 de voturi valabil exprimate, Anca Boagiu a primit 379 de voturi ''pentru'' si 16 impotriva, iar contracandidatul ei, actorul Romeo Pop, a primit 20 de voturi ''pentru'' si 375 de voturi ''impotriva''.

Fostul copresedinte al filialei Sector 2, Adrian Neacsu a anuntat in cadrul conferintei de alegeri ca in sala nu este cvorum si ca intentioneaza sa conteste alegerile interne.

De altfel, candidatul Romeo Pop le-a cerut sustinatorilor sai sa paraseasca sala, dupa discursul sustinut in cadrul adunarii, precizand ca totusi nu se retrage din cursa electorala.

Scrutinul de la organizatia PNL Sector 2 este ultimul, la nivelul organizatiei PNL Bucuresti, care a trecut, astfel, printr-un proces de legitimare a conducerilor, in apropierea alegerilor parlamentare.

Toate filialele de la sectoarele Capitalei au organizat, incepand cu luna august, alegeri interne, prin care membrii de partid si-au ales conducerea, in urma demisiei tuturor liderilor, dupa rezultatele de la alegerile locale.

Astfel, la sectorul 1 a fost ales deputatul Mihai Voicu, la sectorul 2, a fost reconfimata in functie Anca Boagiu, iar la Sectorul 3 a fost ales Florin Alexe.

La organizatia PNL Sector 4 castigator a fost sociologul Radu Carp, iar la organizatia Sector 5 a fost reconfirmat fostul lider, Cristian Olteanu.

Si la organizatia PNL Sector 6, candidatul PNL la primaria Sectorului, deputatul Razvan Mironescu, a fost ales in functia de presedinte al organizatiei de sector.