Presedintele Senatului si liderul ALDE Calin Popescu-Tariceanu a spus despre noul ministru de Interne, Dragos Tudorache, ca este un nimeni, de care nu a auzit, comentand de asemenea ca guvernul "devinde tot mai putin tehnocrat si tot mai mult politic".

"Pentru mine este un nimeni. Despre un nimeni, nu comentez nimic. Nu am auzit de el, nu stiu de unde este, de unde vine. Am auzit ca a lucrat pe la Bruxelles, nu este o persoana cunoscuta. Nu ma surprinde numirea pentru ca, din ce am citit prin presa, am inteles ca face parte din categoria talibanilor din Guvernul condus de domnul Ciolos. Avand in vedere si optiunile politicile ale unora din membrii Cabinetului - am inteles ca Paslaru si am inteles ca mai este inca unul care au deja optiuni politice - numirea de la Ministerul de Interne se inscrie in aceeasi linie si Guvernul asa zis tehnocrat devine pe zi ce trece tot mai putin tehnocrat si tot mai mult politic" a declarat Tariceanu.

La randul sau, presedintele PSD Liviu Dragnea a afirmat despre Tudorache ca este "un domn de care se spune ca e PNL".

"Am inteles ca l-au pus la Ministerul de Interne pe un domn de care se spune ca e PNL. O sa ne uitam cu foarte mare atentie. Cred totusi ca premierul Dacian Ciolos ar trebui sa ia in seama ceea ce spunem noi. E vorba si de imaginea lui si de consecinte. Intalniri si discutii cu liderii partidelor. Cred ca domnul Tudorache poate chema la intalniri subordonati din Ministerul de Interne, nu presedinti de partide. Premierul Dacian Ciolos a facut un demers de buna credinta, eu asa l-am apreciat, fiind constient si dumnealui de suspiciunea care e deja publica in privinta domnului Tudorache, respectiv despre influenta reciproca sau comunicarea dintre dumnealui si PNL. A propus ca din partea fiecarui partid sa fie la MAI un consilier. Noi nu suntem acord cu asa ceva. Noi nu vrem sa punem paznici de la partid la un ministru. Ne uitam la activitatea lui, daca omul e corect o sa fie foarte bine, daca nu, o sa reactionam foarte, foarte dur', a declarat Dragnea la finalul BPN al PSD.

El a precizat ca a discutat pe aceasta tema cu premierul Dacian Ciolos, care l-a sunat inainte sa anunte nominalizarea.

"M-a sunat domnul Dacian Ciolos chiar ieri dimineata, inainte sa anunte. Mie mi s-a parut un demers de buna-credinta, civilizat. Probabil ca i-a sunat pe toti presedintii de partide, sa nu aflam din presa. Oricum, i-am spus ca nu era un mare secret. Toata lumea stia demult ca domnul Tudorache vrea sa ajunga la MAI. Si, in coincidenta, domnul Toba a trebuit sa plece. Nu a iesit cu plagiatul, a aparut o problema penala si locul s-a eliberat', a sustinut presedintele PSD, citat de Agerpres.