Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a criticat, miercuri, la inceputul sedintei Biroului Permanent National al partidului, intentia Guvernului de a modifica Codul Fiscal, afirmand ca acest Executiv "nu are legitimitatea de a proceda la schimbari din temelii'' si ca are ''speranta mare'' la prim-ministrul Dacian Ciolos ca nu va modifica Codul Fiscal.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

"Guvernul nu intelege ca a fost investit, in principal, pentru a administra treburile tarii, nu pentru a proceda la schimbari din temelii si schimbari care nici nu sunt bine fundamentate, nici nu sunt dezbatute. Probabil dintr-o dorinta de fuga pentru imagine. Ma refer la ultima initiativa pe care am vazut-o despre intentia de a modifica codul fiscal. Nu are legitimitate acest guvern sa faca acest lucru si sper sa inteleaga ministrii. Speranta mare am, de fapt, la domnul Dacian Ciolos" a afirmat Liviu Dragnea.

Contributiile de asigurari sociale (CAS) ale angajatului vor fi majorate de la 10,5% la 21,7%, iar pentru sanatate (CASS) de la 5,5% la 8,9%, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta a Guvernului pentru modificarea Codului fiscal, despre care a scris in premiera marti seara Profit.ro.

Potrivit proiectului, contributiile urmeaza sa fie platite doar angajati, ceea ce va avea un impact negativ asupra salariilor nete, iar in proiect se prevede ca angajatorii - inclusiv cei privati - sa fie obligati sa mareasca salariul brut. HotNews va prezinta cele doua proiecte (Cod Fiscal si Cod de Procedura Fiscala).

Proiectele, initiate de Ministerul Finantelor, au intrat in circuitul de avizare si de discutii cu mediul de afaceri. Proiectul nu a fost inca asumat sau respins oficial de Ministerul Finantelor.