Presedintele PSD Liviu Dragnea s-a adresat liderilor partidului in debutul sedintei Biroului Permanent National, in prezenta presei, afirmand ca trebuie sa ramana uniti intrucat "se trage din toate partile" in ei, atat din interiorul partidului cat si din exterior.

Liviu Dragnea cu liderii PSD Foto: Agerpres

UPDATE Intrebat ulterior in conferinta de presa la cine se referea din interiorul PSD, Dragnea a raspuns: "Am mai vazut unii colegi sau fosti colegi care isi dadeau cu parerea despre ce se intampla prin PSD. Sunt atat de neimportanti incat nu vreau sa le spun numele."

"Va rog frumos sa va pastrati echilibrul sa intelegeti si dvs. si eu si toata lumea, vedeti ca se trage in noi din toate partile, si din interior si din exterior. Vreau sa ramanem uniti, asa cum am facut-o de fiecare data. Noi am mai trecut prin astfel de situatii. Ramanem uniti si va asigur ca vom trece peste asta si vom trece cu bine, chiar foarte bine.

Declaratiile au fost facute in contextul in care Victor Ponta a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA in dosarul in care este acuzat de folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si de complicitate la infractiunea de spalare de bani, in dosarul aducerii lui Tony Blair in Romania.

Dragnea a criticat de asemenea guvernul lui Dacian Ciolos in privinta intentiei de a modifica Codul Fiscal.

"Guvernul nu intelege ca a fost investit, in principal, pentru a administra treburile tarii, nu pentru a proceda la schimbari din temelii si schimbari care nici nu sunt bine fundamentate, nici nu sunt dezbatute. Probabil dintr-o dorinta de fuga pentru imagine. Ma refer la ultima initiativa pe care am vazut-o despre intentia de a modifica codul fiscal. Nu are legitimitate acest guvern sa faca acest lucru si sper sa inteleaga ministrii. Speranta mare am, de fapt, la domnul Dacian Ciolos" a spus el.