Decretul de numire a lui Dragos Tudorache in functia de ministru de Interne a fost semnat de Klaus Iohannis

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 7 septembrie 2016, 10:50 Actualitate | Politic

Dragos Tudorache
Foto: Captura Youtube.com
Decretul de numire a lui Dragos Tudorache, fost sef al cancelariei premierului Dacian Ciolos, in functia de ministru de Interne, a fost semnat miercruri dimineata de presedintele Klaus Iohannis, anunta Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat.

Seful statului a semnat si decretul prin care ia act de demisia lui Petre Toba din functia de ministru de Interne.

Dragos Tudorache a fost pana acum seful Cancelariei prim-ministrului si, practic, mana dreapta a premierului Dacian Ciolos.

Dragos Ioan Tudorache va conduce Ministerul de Interne timp de aproape patru luni, perioada in care se va ocupa si de organizarea alegerilor parlamentare.

Dragos Tudorache a fost si ministru interimar al Comunicatiilor timp de o luna, din iulie pana in august.

In ultimele luni, Cancelaria premierului, condusa de Dragos Tudorache, a suferit transformari, primind puteri sporite.

  • CV Dragos Ioan Tudorache:
Martie 2015 – prezent: Sef de unitate, Coordonare si Strategie,  Directia Generala pentru Afaceri Interne si Migratie, Comisia Europeana, Bruxelles, Belgia
Noiembrie 2013 - martie 2015: Sef de unitate, Afaceri Internationale, Directia Generala pentru Afaceri Interne si Migratie, Comisia Europeana, Bruxelles, Belgiaâ
Martie 2009 – noiembrie 2013: Sef de unitate, Director Executiv Interimar al Agentiei eu-LISA (2012), Mari Proiecte IT: Sistemele de Informare Schengen si Vize, Directia Generala Justitie, Libertati si Securitate, Comisia Europeana, Bruxelles, Belgia
Mai 2007 – martie 2009: Coordonator Facilitatea Schengen, DG Justitie, Libertati si Securitate, Comisia Europeana, Bruxelles, Begia
Martie 2005- mai 2007: Task Manager, Justitie si Anticoruptie, Delegatia Comisiei Europene, Bucuresti, Romania
2003-2005: Sef al Departamentului Juridic, Echipa Judecatorilor Internationali ONU, Administratia Interimara ONU pt Kosovo, Pristina, Kosovo
2000 – 2003: Sef de unitate si coordonator al celulei de analiza,  Departamentul pt Statul de Drept si Protectie a Drepturilor Omului, Organizatia pt Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), Misiunea din Kosovo, Pristina, Kosovo

1997 -2002: Judecator, Judecatoria Galati


  • Reorganizarea Cancelariei, sub mandatul lui Tudorache
In luna iulie, Guvernul a aprobat o hotarare privind reorganizarea Cancelariei Prim-ministrului. Practic, Cancelariei i-a fost oferit un rol de coordonare strategica.

Rolul esential al Cancelariei a devenit astfel cel de coordonare a ministerelor in procesul de elaborare si monitorizare a planurilor strategice institutionale, de avizare a strategiilor guvernamentale tocmai pentru asigurarea corelarii acestor strategii, precum si corelarea elaborarii, implementarii si monitorizarii politicilor publice, existand astfel o mai buna concordanta cu priortatile guvernamentale si o mai buna evidenta a stadiului de implementare.

Cancelaria Prim-Ministrului are in atributie coordonarea interinstitutionala in vederea formularii si implementarii strategiilor si politicilor publice in mod integrat si in acord cu Programul de Guvernare.

In cadrul Cancelariei va functiona o structura insarcinata cu pregatirea Presedintiei romane a Consiliului UE din anul 2019, aceasta avand competente tematice de fond, organizatorice, de protocol, logistice, precum si de facilitare a procesului de pregatire si formare profesionala a personalului angrenat, subsumate pregatirii si exercitarii Presedintiei romane a Consiliului UE.

De asemenea, va functiona in cadrul Cancelariei Coordonatorul pentru Tehnologia Informatiei, cu rol in dezvoltarea guvernarii electronice, consolidarea protectiei datelor cu caracter personal si a securitatii si in promovarea standardelor deschise si reutilizabile in domeniu.  Coordonatorul pentru Tehnologia Informatiei va asigura totodata definirea unei viziuni unitare in domeniul guvernarii electronice.

In cadrul Cancelariei Prim-Ministrului isi vor desfasura activitatea 6 secretari de stat si unul sau mai multi consilieri de stat, numiti, respectiv eliberati din functie prin decizie a prim-ministrului, iar numarul maxim de posturi necesar bunei functionari a Cancelariei Prim-Ministrului este de 220, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetelor acestora.
1101 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    EXCELENT !! (Miercuri, 7 septembrie 2016, 12:06)

    solar [utilizator]

    Generatia CIOLOS -TUDORACHE schimba Romania ! IMPRESIONANT ! Subscriu cu ambele maini ridicate !


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri