Presedintele Partidului Ecologist Roman (PER), Danut Pop a anuntat sambata, la Brasov, ca formatiunea sa este in discutii avansate cu Partidul Social Democrat (PSD) pentru o alianta inaintea alegerilor parlamentare si spera ca in doua saptamani negocierile sa se incheie.

"Suntem in discutii cu PSD si in negocieri avansate si sper ca in doua saptamani sa le incheiem si astfel pentru prima data ne vom alia si noi cu o formatiune politica. PSD isi doreste aceasta alianta cu noi. Am avansat foarte mult in negocieri doar ca se mai definitiveaza discutiile cu celelalte partide care vor veni in aceasta alianta, PND-ul domnului Daniel Fenechiu si PSRO al domnului Mircea Geoana. Am avut discutii si cu Partidul National Liberal (PNL) si Partidul Miscarea Populara (PMP), dar nu putem merge in zona PMP. Doar cele doua mari partide sunt interesante pentru noi, pentru ca prin aceste formatiuni politice ne putem lansa si noi proiectele pe care le avem la nivel executiv si legislativ", a declarat pentru Agerpres presedintele PER, care a participat la Brasov la Liga Alesilor Locali ai acestei formatiuni politice.

Referitor la candidatii PER pentru Parlament, sursa citata a afirmat ca pe lista vor fi candidati din zonele in care partidul a stat foarte bine la alegerile locale si, cu siguranta, Brasovul va avea un reprezentat in Parlament.

"Lista va fi gata pana in 15 septembrie. Vom avea candidati doar pentru Camera Deputatilor pentru ca vom incerca sa facem grup parlamentar in aceasta camera. Nu vrem sa ne disipam energiile in doua camere pentru ca vrem sa avem un grup compact, omogen, pentru a ne putea promova proiectele. Avem deja mai multe proiecte legislative pregatite pe care le vom inainta saptamana viitoare Parlamentului. Sper ca dupa alegerile parlamentare sa avem un guvern pentru romani, care sa dea drumul investitiilor, proiectelor pentru infrastructura si altor proiecte necesare dezvoltarii tarii", a precizat Danut Pop.

El a precizat ca le-a cerut participantilor la Liga Alesilor Locali sa-si respecte promisiunile fata de alegatori facute in campania pentru alegerile locale, toate proiectele sa le puna in aplicare pentru a arata electoratului ca Partidul Ecologist Roman este un altfel de partid.

"Le-am spus sa pregateasca foarte bine campania pentru alegerile parlamentare, care inseamna munca mult mai mare ca pentru campania de la alegerile locale. Noi am candidat la alegerile locale doar in 278 de localitati din 3.200 si am obtinut un scor foarte bun peste tot, avem o medie de 7%, ceea ce arata ca se poate, dar pentru alegerile parlamentare mobilizarea este alta si munca depusa de fiecare organizatie trebuie sa fie mult mai serioasa", a punctat presedintele PER.

Presedinte al Ligii Alesilor Locali a Partidului Ecologist Roman (PER) a fost ales Mircia Gutau, iar prim-vicepresedinte Cristian Anghel, care ocupa aceeasi functie si in cadrul partidului. Au mai fost alesi 20 de vicepresedinti si un secretar general.