Presedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, afirma ca modificarea programului forului legislativ pe care il conduce pentru ultima sesiune parlamentara din actuala legislatura, respectiv luni si marti sedintele de plen, si nu luni si miercuri, asa cum a fost pana in prezent, s-a facut pentru ca deputatii sa fie mai eficienti.

Florin IordacheFoto: cdep.ro

"Am modificat programul pentru a fi mai eficienti si pentru ca sa aiba posibilitatea, colegii, sa participe luni si marti la plen, iar miercuri si joi, la comisii. Aceste comisii trebuie sa aiba cinci zile pana cand rapoartele sa intre in dezbaterea plenului, in saptamana urmatoare. Datorita calendarului si datorita alegerilor, cred eu ca Parlamentul va fi eficient pana undeva in 20 octombrie. Apoi urmeaza perioada de campanie si asa mai departe", a declarat vineri, pentru Agerpres, Florin Iordache.

Biroul permanent al Camerei Deputatilor a stabilit ca in aceasta sesiune parlamentara, incepand de saptamana viitoare, parlamentarii vor lucra luni dupa-amiaza si marti in plen, iar marti, la ora 13.00, vor da votul final pe proiectele de lege dezbatute. Marti dupa-amiaza, miercuri si joi deputatii vor lucra in comisii, iar vineri vor avea activitate in teritoriu.

Pana acum, deputatii lucrau luni si miercuri in plen, cu vot final miercuri, iar marti si joi in comisii.

Potrivit unor surse parlamentare, acest program a fost preferat pentru ca deputatii sa stea mai mult in teritoriu, alaturi de electorat, avand in vedere ca urmeaza campania electorala.