Presedintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, fost lider al UNPR, a declarat, joi, ca cererea DNA pe numele lui Gabriel Oprea este "o veste neplacuta", iar acuzatia de ucidere din culpa este una grava, precizand ca senatorii PMP nu vor primi nicio recomandare de la conducerea partidului in ceea ce priveste votul asupra solicitarii procurorilor, dar ca intotdeauna acestia "au votat pentru a sprijini justitia", potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Acum am aflat si eu despre aceasta veste. Este o veste neplacuta. (...) E o incadrare grava, dar nu pot sa ma pronunt pana nu vad, nu cunosc aceasta situatie, in detaliul in care cei care au mers pe acest dosar l-au fundamentat", a declarat Steriu, la Palatul Parlamentului.

Presedintele executiv al PMP a spus ca cei cinci senatori PMP vor vota pentru a "sprijini justitia".

"Sunt cinci colegi (senatori PMP - n.r.). De-a lungul timpului nu cred ca a fost nicio situatie in care sa existe vreo recomandare pentru colegii nostri din Parlament de a vota altfel decat de a sprijini justitia. A fost intodeauna o decizie deasupra oricarei orientari politice. Cu siguranta cei cinci colegi vor avea un raspuns de analizat. Nu cred ca mai avem colegi in Comisia juridica de la Senat, dar vom vedea la momentul la care Comisia Juridica va face propunerea catre plen", a spus Valeriu Steriu.

Intrebat daca s-a mai intalnit cu Gabriel Oprea, acesta a spus ca in ultima perioada s-a ocupat de procesul de fuziune PMP-UNPR si a fost mult plecat prin tara.

"Nu ne-am mai intalnit de destul de multa vreme. Nu stiu (daca mai are vreo sansa sa revina in politica - n.red.). Nu fac eu aceasta analiza", a mai spus Steriu.

Directia Nationala Anticoruptie solicita procurorului general sa trimita Senatului cerere pentru inceperea urmaririi penale fata de fostul vicepremier Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpa in cazul mortii politistului Bogdan Gigina.