Mircea Geoana (ex-PSD, actual presedinte PSRo) a confirmat pentru HotNews.ro intalnirea de ieri cu presedintele PRU, Bogdan Diaconu, venita in contextul unei campanii masive de racolare de parlamentari PSD in Partidul Romania Unita. Geoana a declarat pentru HotNews.ro, referitor la discutiile cu PRU, ca "pericolul" ca Basescu si Tariceanu sa participe la viitoarea majoritate guvernamentala e foarte mare, iar "o coaliție a partidelor mici poate reprezenta o soluție".

"Am văzut în presă tot felul de speculații. Așa că cel mai bine este să clarific eu situația. Așa cum am spus și ieri, pericolul ca Tăriceanu și Băsescu, doi luptători împotriva justiției și a dezvoltării României, să fie veriga lipsă care va compune următoarea majoritate este extrem de mare. În principal din acest motiv, o coaliție a partidelor mici poate reprezenta o soluție. Dar nu în orice condiții. Ci o acțiune în jurul PSRO, respectând criteriile și valorile noastre privind o altă politică economică și socială, integritate, transparență și direcția pro-occidentală a României. Aceste lucruri nu sunt negociable. Cât despre faimoasele poze, o discuție nu înseamnă un acord. Iar discuțiile viitoare cu posibili parteneri vor depinde de respectarea acestor condiții și valori", a declarat Geoana pentru HotNews.ro.

Si Sebastian Ghita, proaspat intrat in PRU, a confirmat pentru HotNews.ro intalnirea de luni cu Mircea Geoana si Bogdan Diaconu.