Fostul deputat PSD Sebastian Ghita, membru in Comisia pentru controlul SRI, a confirmat, intr-o declaratie pentru stiripesurse.ro, ca a discutat cu Bogdan Diaconu, si el un fost PSD-ist, despre o trecere a sa in randul Partidului Romania Unite si crede ca Victor Ponta ar putea fi liderul acestei formatiuni politice.

Sebastian GhitaFoto: Hotnews

"Am avut o discutie saptamana trecuta cu Bogdan Diaconu, cred ca a vorbit cu o multime de deputati si senatori. Bogdan Diaconu este prietenul meu, am o relatie foarte buna cu Bogdan si este un om care uneori spune ceea ce gandim toti, dar ne este rusine sa spunem in tara noastra.

PSD si PNL sunt obligate sa joace un joc de comunicare mai safe, mai cu perdeaua trasa, chiar daca in randul PSD si PNL sunt multi oameni care spun ca e distrus capitalul romanesc, ca astazi, companii romanesti, care, in loc sa primeasca credite de la banci pentru a creste sunt blocate de ANAF, un ANAF care se lauda cu asta: am blocat 16.000 de companii romanesti. PSD si PNL nu pot spune ca, astazi, nu putem sa bagam bani in spitale pentru ca vine FMI si ne spune sa nu dublam salariile medicilor, vine FMI si ne spune nu dati bani profesorilor, dar in schimb se aduc tone de multinationale care sa ne fure banii si care nu platesc un leu impozit pe profit. Asta a fost discutia cu Bogdan Diaconu si, da, cred ca un loc in care avem toti posibilitatea de a spune toti ce credem, fara a ne teme ca vine ambasadorul hot al Olandei si ii cearta pe liderii de partid", a declarat Sebastian Ghita, pentru stiripesurse.ro.

In opinia sa, trebuie sa fii "nebun" pentru a nu ti-l dori pe Victor Ponta ca lider al acestui partid.

"Numai nebun sa fii, vazandu-i cifrele si favorabilitatea in fata oamenilor sa nu ti-l doresti pe Victor Ponta lider de partid", a spus Ghita, intrebat daca venirea sa in PRU ar deschide calea unei mutari si pentru Victor Ponta.

"Victor Ponta este la fel de bun prieten cu Bogdan Diaconu, cum este si cu mine. Pe Victor Ponta trebuie sa-l intrebati personal ce vrea sa faca", a precizat insa Ghita.

"Nu am luat o decizie in privinta candidaturii mele, dar sunt tentat sa merg intr-un loc in care putem spune liber ceea ce gandim (PRU n.r.), fara sa ne fie frica ca facem rau partidului in fata strainilor. Eu nu sunt strain in tara mea", a mai spus Sebastian Ghita.

Luni, PRU a racolat doi senatori: Daniel Savu, si el membru in Comisia pentru controlul SRI, si Constantin Popa, transferat de la PMP.