Ambasadorul Romaniei in Statele Unite ale Americii, George Maior, a declarat, luni, ca discutia privind functia de premier este una inchisa, el aratand ca intotdeauna, si in calitate de director al SRI, dar si ca ambasador, a pastrat cea mai "pura neutralitate" fata de mediul politic, in ciuda parerilor analistilor politici, dar unii "sunt interesati" sa ii aduca numele in spatiul public, din cu totul alte ratiuni, inclusiv ratiuni politice, potrivit News.ro.

George MaiorFoto: Agerpres

"Noi suntem cunostinte vechi, bineinteles. Vazand temele discutiei, pozitionari vizavi de viitorul meu, eu ma bucur sa fiu reprezentantul Romaniei in SUA, nu am vreo intentie de a schimba acest statut", a spus Maior, despre discutia pe care a avut-o cu liderul PSD Liviu Dragnea, in urma informatiilor neoficiale privind includerea sa printre propunerile de premier, in toamna, dupa alegerile parlamentare.

George Maior a precizat ca este ambasador, iar discutia privind o posibila functie de premier este inchisa.

George Maior a mai spus ca, intotdeauna, si in calitate de director al SRI, a pastrat "cea mai pura neutralitate" fata de mediul politic, in ciuda parerilor analistilor politici, care incearca sa insinueze din cand in cand o anumita aplecare a sa spre politica.

"Nu s-a concretizat in niciun discurs, in nicio atitudine de-a mea, dimpotriva, neutralitatea a fost perfecta. Unii sunt interesati sa imi aduca numele in spatiul public din cu totul alte ratiuni, inclusiv din interese politice", a precizat Maior.

Despre configuratia viitorului Guvern, George Maior a mentionat ca spera ca acesta sa fie un guvern "puternic si capabil sa interactioneze in aceasta dimensiune foarte importanta a Parteneriatului strategic cu SUA".

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica, la Antena 3, ca s-a intalnit in urma cu zece zile cu ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, care a tinut sa ii spuna ca nu este interesat de functia de premier si ca il sustine, moral, in decizia pe care o va lua in privinta propunerii de prim-ministru din partea PSD.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica seara, intr-o emisiune la Antena 3, ca a avut, in urma cu zece zile, o intalnire cu fostul sef al SRI George Maior, in prezent ambasadorul Romaniei in Statele Unite, iar acesta i-a spus ca nu este interesat de functia de premier, potrivit Mediafax.

"M-am intalnit cu George Maior cam acum zece zile, miercuri seara. A venit la mine, a vrut sa ne vedem, pentru ca nu ne-am vazut de mult. Printre altele, a tinut sa imi spuna, pentru ca s-au vehiculat toate aceste zvonuri, sa imi spuna ca nu este interesat de asa ceva si ca eu am toata sustinerea sa, ca presedinte al partidului, si ma va sustine, sigur, moral, ca nu poate sa faca altceva", a raspuns Liviu Dragnea, intrebat daca Maior ar putea fi o eventuala propunere de prim-ministru din partea PSD dupa alegerile din aceasta toamna.