Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, duminica seara, la Antena 3, ca nu crede ca, dupa alegeri, Victor Ponta trebuie sa ramana "doar deputat si atat", el adaugand ca PSD "a investit mult" in fostul premier si infirmand zvonurile privind o posibila plecare a acestuia din partid, potrivit News.ro. Liviu Dragnea a mai sustinut ca atat el cat si Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu sunt niste "tinte".

Ponta si Dragnea (arhiva)Foto: AGERPRES

Liviu Dragnea s-a referit la informatiile neoficiale aparute in ultima vreme privind o posibila plecare a lui Victor Ponta din partid: "Chiar el recunoaste ca nu e liber de contract, nu e transferabil. Eu nu cred nicio stire, niciun zvon sau campanie de presa prin care se sugereaza ca Victor va pleca din PSD, cum de altfel nu cred ca, dupa alegeri, Ponta trebuie sa ramana doar deputat si atat", a spus Dragnea, precizand ca PSD "a investit mult" in Ponta si acesta "are o bogata experienta care trebuie folosita".

Liderul PSD a recunoscut ca a avut discutii si cu Nicolae Banicioiu si Rovana Plumb si niciunul nu se gandeste sa plece din PSD: "Eu nu stiu ca acestia sa fie lipsiti de caracter. PSD a investit in ei. Victor Ponta nu este Mircea Geoana."

Dragnea i-a criticat si pe cei de la UNPR: "Cei care au construit UNPR poate se gandesc sa faca inca un vehicul. Le spun ca e prea tarziu."

Liviu Dragnea a mai sustinut ca atat el cat si Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu sunt niste "tinte": "Victor este atacat din toate partile, ca si mine. Este framantat, este normal sa fie suparat. E si o diferenta de varsta, de zece ani, pentru ca o piele mai tabacita te ajuta sa incasezi mai usor, sa gestionezi mai usor, insa aceasta perioada va trece si Victor va reveni in munca PSD."

Presedintele PSD a infirmat insa preluarea functiei de presedinte al Camerei Deputatilor de catre Victor Ponta, in ultima sesiune parlamentara: "O numire a lui la Camera Deputatilor ar face sa explodeze acest razboi hibrid. Nu avem nevoie de acest lucru. Sper ca el sa nu isi doreasca sa fie doar deputat, dincolo de suparari, frustrari", a adaugat Dragnea, precizand ca si familia lui este tarata in procese, din cauza referendumului.

Victor Ponta a raspuns, ironic, speculatiilor din presa legate de plecarea sa din PSD la alt partid, afirmand ca nu il tenteaza un transfer la o echipa din tara, fiind tentat doar de un transfer la o echipa mare din strainatate, care joaca in Champions League: "O sa explic pe intelesul microbistilor - eu in tara la alta echipa nu ma tenteaza un transfer, dar daca am o oferta de la o echipa mare din Europa care joaca si in Champions League nu zic ᅡnuᅡ. Sa vedem cat cere PSD la transfer (ca doar nu ma dau asa, liber de contract)", a scris Victor Ponta pe Facebook.

Deputatul PSD Marius Manolache, finul fostului premier Victor Ponta, si fostul purtator de cuvant al cabinetului sau, Mirel Palada, alaturi de alti doi deputati PSD si PMP, si-au anuntat, joi, inscrierea in Partidul Romania Unita (PRU), formatiune nationalista condusa de catre deputatul Bogdan Diaconu.

Plecarea din PSD la PRU a acestora a dat nastere speculatiilor potrivit carora Victor Ponta ar putea prelua sefia PRU.