Copresedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, vineri, ca viitorul premier va avea "sange liberal", ea subliniind ca atat timp cat Klaus Iohannis este presedinte, liderul PSD, Liviu Dragnea nu va fi prim-ministru, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Viitorul prim-ministru al Romaniei va avea sange liberal. Vreau sa cred ca vom face in asa fel incat sa-i convingem de romani sa dea o lectie usturatoare stangii ca in 2014. (...) Este important sa credem ca au trecut vremurile in care Romania se poate lauda ca accepta un prim-ministru condamnat definitiv. Va asigur ca, atata vreme cat la Cotroceni exista un presedinte pe care il cheama Klaus Iohannis, niciodata Dragnea nu va fi premierul Romaniei", a afirmat Alina Gorghiu, la Liga Alesilor Locali ai PNL.

Alina Gorghiu considera ca PNL va trebui sa fie in centrul guvernarii dupa alegerile parlamentare: "Daca vrem ca acest lucru sa se intample, ca romanii sa creada in PNL, prima conditie este ca liberalii sa creada in PNL, pentru ca mai sunt unul, doi care se ocupa de barfe, intrigi, scenarii apocaliptice."

In opinia sa, PSD si ALDE nu vor atinge pragul de 50% la alegerile parlamentare; "Cred ca ALDE-PSD nu va atinge pragul de 50% la parlamentare, dar acest lucru depinde foarte mult de cum se descurca PNL in urmatoarele trei-patru luni."

In plus, Alina Gorghiu sustine ca liberalii nu vor guverna alaturi de PSD: "Noi nu vom guverna cu PSD, sa inteleaga cine are de inteles lucrul acesta."