Adunarea Generala a PNL Sector 5 l-a votat pe Cristian Olteanu ca presedinte al organizatiei pe care o conduce din 2010; Olteanu a fost singurul candidat pentru conducerea filialei si a obtinut 255 de voturi favorabile si unul impotriva, informeaza News.ro.

Cristian Olteanu a prezentat in fata membrilor filialei raportul de activitate subliniind ca PNL Sector 5 a obinut cel mai mare scor dintre organizatiile de sector la alegerile locale din 5 iunie. "Ovidiu Raetchi (candidatul PNL la primaria de sector - n.red.) a fost o alegere foarte buna. Am pierdut, dar nu din cauza lui sau a muncii noastre. Sunt foarte mandru de voi toti pentru munca de un an de zile", a spus Olteanu.

El sustine ca organizatia are sansa ca, la viitoarele alegeri locale, liberalii sa obtina victoria. "Pana cand nu vom reusi ca un coleg al nostru sa depuna juramantul ca primar la sectorul 5, drumul nostru nu s-a terminat. La urmatoarele legeri locale vom castiga primaria sectorului 5", a spus Olteanu.

Presedintele PNL Bucuresti, Cristian Busoi a afirmat ca liberalii se afla in crestere in intentia de vot pentru alegerile parlamentare, in timp ce USB, transformat in USR, se afla in scadere.

"Obiectivul este de 43-45%, dar nu-l vom atinge daca nu pornim impreuna la un porces de reconstructie (...) Trebuie sa facem o opozitie ferma si argumentata la adminstratia PSD, la doamna Firea care se vede ca nu are nici un proiect si la toate administratiile PSD din sectoarele Capitalei. Trebuie sa aratam nu doar cum fac ei rau, ci cum putem face noi mai bine", a spus Busoi. In perspectiva alegerilor parlamentare, Busoi a precizat ca sondajul recent privind sustinerea de care beneficiaza ministrii guvernului Ciolos in randul populatiei nu trebuie interepretat ca o decizie a PNL privind refuzul includerii unor ministri tehnocrati pe listele pentru alegerile parlamentare. "Noi ne-am aratat deschiderea pentru oameni din afara partidului, tehnocrati sau din societatea civila (...) Chiar daca unii dintre ministri nu au o sustinere consolidata, asta nu inseamna ca nu sunt oameni de calitate si ca nu ar putea sa devina oameni politic de succes, daca se alatura PNL", a conchis Busoi.

Presedintele PNL Bucuresti, Cristian Busoi, a declarat marti ca exista diferente mari in sondaje, la capitolul incredere, intre premierul Dacian Ciolos si restul ministrilor. Potrivit unor surse liberale, in Bucuresti, premierul Dacian Ciolos este cotat la 43% incredere, insa niciunul dintre ministrii sai nu trece de pragul de 10%.

"Exista o discrepanta foarte mare intre premierul Ciolos si restul echipei guvernamentale. Premierul Ciolos se situeaza la cifre foarte bune. Nu dau cifre, dar restul ministrilor nu sunt nici foarte cunoscuti si nu au reusit inca un nivel de incredere comparabil macar cu al premierului Ciolos sau cu al liderilor politici (...) Noi suntem deschisi, cel putin organizatia Bucuresti, nu am luat o decizie finala. Nu putem lua toti ministrii tehnocrati, in cazul in care exista un acord cu premierul de a face un proiect comun, dar in mod evident acei ministri care nu sunt inca suficienti de consolidati, dar totusi sunt activi, sunt relativ bine perceputi au usile deschise la PNL", a declarat Busoi, intr-o conferinta de presa.

Potrivit liderului PNL Bucuresti, in luna august au fost realizate doua sondaje, unul la nivel national si unul in Bucuresti.

"Sondajul pe Bucuresti a fost desfasurat intre 11 si 19 august de catre CURS, in Bucuresti pe 800 de repondenti cu o marja de eroare de sub 3%. Au rezultat cateva concluzii foarte interesante de care vom tine cont in strategia noastra politica in aceasta toamna. In ceea ce priveste scorurile partidelor in Bucuresti sondajul a relevat urmatoarele rezultate: PSD- 43%, PNL -29%, USR - 10%, ALDE - 7%, PMP 5%. La nivel national, intr-un sondaj facut aproape in aceeasi perioada, dar de catre Novel Research, PSD are 37%, PNL - 31% si USR - 4%", a mai spus Busoi.

De asemenea, Cristian Busoi a precizat ca au fost masurati si liderii de partide, presedintele sau premierul, fara a dori sa faca publice cifrele din sondaj, insa surse din PNL au precizat, pentru News.ro, ca Dacian Ciolos are un nivel de incredere, in Capitala, de 43%, urmat de catre Klaus Iohannis, cu 42%. Dintre ministri, niciunul nu trece de pragul de 10%.