Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminica seara ca PSD ar putea accepta sa faca parte dintr-un guvern in care functia de premier sa revina unui om din afara partidului, cu conditia ca acesta sa fie o persoana pregatita si sa provina din randul aliatilor PSD, potrivit Agerpres. "Pentru binele nostru, al Romaniei, si pentru dezvoltarea acestei tari ar fi potrivit sa avem un guvern PSD-ALDE."

Gabriela FireaFoto: Agerpres

"Pentru binele nostru, al Romaniei, si pentru dezvoltarea acestei tari ar fi potrivit sa avem un guvern PSD-ALDE si daca doreste si UDMR sa intre in coalitia majoritara cu premier din cadrul acestei coalitii politice, PSD ne-am dori sau ALDE, nu vrem sa fim lacomi sa se considere ca PSD vrea sa dea toate functiile importante", a afirmat Firea.

Intrebata daca PSD va accepta un premier care sa nu vina din randul partidului, social-democrata a raspuns ca acest lucru este posibil daca persoana ar fi potrivita pentru aceasta functie si ar face parte din randul aliatilor PSD.

"Daca este un om potrivit pentru aceasta functie si este din randul aliatilor nostri, cu siguranta da, raspunsul este ferm da. (...) In acest moment cel mai potrivit pentru a fi prim-ministru este domnul Liviu Dragnea, dar este o optiune personala, nu stiu daca isi va dori acest proiect, deocamdata pregatim alegerile parlamentare", a spus Gabriela Firea.

Intrebata daca exista vreo probabilitate ca PSD sa il sprijine pe Dacian Ciolos in functia de prim ministru dupa alegerile parlamentare, Gabriela Firea a raspuns: "Nu stiam ca domnul Ciolos s-a inscris in PSD. Imi dati o stire?".

"Eu stiam ca democratia spune ca partidele se inscriu in alegeri, participa la alegeri generale, parlamentare. Exista un rezultat al scrutinului si partidele fac o majoritate parlamentara care propun presedintelui un prim-ministru. In forurile de conducere ale PSD pana acum s-a afirmat, si nu vad motive pentru a schimba aceasta decizie. ca PSD sa propuna un prim ministru ori din randurile sale, ale PSD, ori din randurile partidelor aliate cum ar fi ALDE, nu din afara partidelor care vor forma majoritatea parlamentara", a mai afirmat primarul.