Uniunea Salvati Bucurestiul, Uniunea pentru Codlea si nou-infiintata Uniunea Salvati Romania au duminica un congres de fuziune, intr-un eveniment organizat cu usile inchise, noua formatiune urmand sa se numeasca Uniunea Salvati Romania, care va candida si la alegerile parlamentare, transmite News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Congresul de fuziune a fost anuntat de presedintele USB, Nicusor Dan, intr-o conferinta de presa care a avut loc in august la Alba Iulia.

Uniunea Salvati Romania (USR), inregistrata deja de o luna in Registrul Partidelor Politice, va fuziona in 21 august cu USB si Uniunea pentru Codlea. Cea de-a treia formatiune este condusa de Erwin Albu, tanarul care a infiintat la Codlea o autoservire cu produse din gospodaria proprie si care acum este consilier local. Erwin Albu a candidat si la primaria Codlea si in trecut s-a implicat in mai multe activitati civice si proteste, precum cel de la Rosia Monanta.

"Congresul de fuziune va avea loc pe 21 august, la Bucuresti. Este un congres comun cu trei partide si va ramane USR. Vor fi toti membrii la congres. USB are aproximativ 200 de membri, USR are 3, UPC are sub zece", a spus Nicusor Dan.

Liderul USB a precizat si ca evenimentul va fi "intern", fara presa, insa nu a explicat si motivele pentru care formatiunile au luat decizia de a fuziuna cu usile inchise. Nicusor Dan a anuntat o conferinta de presa luni.

El a explicat ca s-a grabit sa inregistreze Uniunea Salvati Romania pentru ca numele sa nu fie folosit de altcineva si de aceea va fi nevoie acum de un congres de fuziune cu Uniunea Salvati Bucurestiul si cu Uniunea pentru Codlea.

"Am avut nevoie de numele USB ca sa candidam la Bucuresti, era previzibil ca pasul urmator de la USB ar fi USR. Nu am vrut sa riscam ca cineva, trei oameni oarecare, sa vina sa infiinteze USR, am infiintat-o noi si acum trebuie sa fuzionam. Ideal, daca s-ar fi permis, ne-am fi dus la Ministerul Justitiei si am fi blocat numele acesta, USR, si acum doar am fi schimbat numele partidului. Dar asa a trebuit sa recurgem la artificial acesta" a mai spus Nicusor Dan.

El a precizat ca dupa alegerile locale a primit 5.000 de solicitari pentru inscrierea in USR, iar peste jumatate din acestea au fost respinse pe motiv ca acele persoane nu erau compatibile cu valorile promovate de Uniune.

Infiintarea USR a fost anuntata in seara alegerilor locale din 5 iunie. Nicusor Dan a spus ca intentioneaza sa inscrie USR si in cursa pentru alegerile parlamentare, unde si-a propus un scor de cel putin 10%. Liderul USB a adaugat ca va deschide filiale USR in toate judetele tarii si in municipiile resedinta de judet, politica formatiunii fiind de a fuziona cu alte partide locale.