Stabilirea alegerilor parlamentare in 11 decembrie ar insemna o lipsa de respect fata de romani, pentru ca, dupa 5-6 decembrie, acestia "intra in spiritul Sarbatorilor", a declarat joi presedintele PSD, Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

"Din punctul nostru de vedere, indiferent cand se tin alegerile, rezultatul electoral va fi acelasi, neschimbat. Dar, din ce am inteles ca se doreste sa se puna data alegerilor la maxim cat mai tarziu, in 11 decembrie - asta ar arata o lipsa de respect fata de romani. Totusi, toti suntem romani si majoritatea chiar gandim romaneste, majoritatea zdrobitoare chiar gandim romaneste. Incepand cu 5 - 6 decembrie, in Romania, deja toti romanii intra in spiritul Sarbatorilor. Parca ar fi bine sa nu-i tulburam pana aproape de Craciun cu disputele electorale si cu campania electorala", a declarat Dragnea intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul ALDE.

Intrebat cand prefera PSD sa aiba loc alegerile, el a spus: "Cat mai devreme se poate".

"Am inteles ca se poate constitutional inclusiv in 27 noiembrie. Normal ca se poate si 4 decembrie. Poate sa puna si de Craciun alegerile, noi ne prezentam la alegeri, dar e vorba de cat de mult te gandesti la cetatenii care trebuie sa vina la vot. 11 decembrie este o data foarte tarzie. Nu mai vorbesc de faptul ca, cu cat intri mai mult in iarna, cu atat riscul de nameti e si mai mare si n-am sesizat la acest guvern ca sunt foarte performanti in deszapezire. Nemaivorbind ca ajungi sa faci Guvernul chiar in zilele de Craciun. Sau poate vor sa faca guvern de Anul Nou", a argumentat Dragnea.