Presedintele executiv al PMP Eugen Tomac a declarat, pentru HotNews.ro, ca motiunea de cenzura despre care a vorbit Liviu Dragnea este doar un "exercitiu ieftin de imagine", afirmand ca, pentru ca liderul PSD sa se "dezica" de guvernul condus de Dacian Ciolos, trebuie mai intai ca secretarii si subsecretarii de stat din guvern care sunt membri PSD sa demisioneze.

Eugen Tomac - PMPFoto: Hotnews

"Daca domnul Dragnea vrea sa se dezica de guvernul Ciolos, trebuie sa iasa la tribuna PSD sa anunte ca toti secretarii si subsecretarii de stat membrii PSD," a declarat Tomac, adaugand ca amenintarea lui Dragnea cu motiunea de cenzura este "un exercitiu ieftin de imagine".

Tomac s-a declarat convins ca atata timp cat PSD are un "aparat" in guvern prin secretari sau subsecretari de stat numiti de Victor Ponta, care influenteaza deciziile ministrilor si pe care premierul nu i-a schimbat, guvernul va avea sprijinul PSD pana la alegerile parlamentare.

Liviu Dragnea ar urma sa se intalneasca marti cu liderul ALDE Calin Popescu-Tariceanu pentru a discuta despre o eventuala motiune de cenzura. Daca un astfel de demers ajunge in parlament, coalitia PSD-ALDE ar avea nevoie de voturilor parlamentarilor PMP, care a absorbit UNPR.