PNL Bucuresti demareaza, luni, alegerile interne pentru conducerile organizatiilor celor sase sectoare ale Capitalei, prima filiala care isi alege liderul fiind cea de la Sectorul 6, unde in cursa s-au inscris sase candidati, iar competitia este intre actualul lider, Aleodor Francu, si deputatul Razvan Mironescu, transmite News.ro.

Liderul PNL Sector 6, Aleodor Francu, a declarat pentru News.ro ca alegerile in filiala urmeaza sa se desfasoare incepand cu ora 18.00, la sediul organizatiei de sector, in prezenta liderului PNL Bucuresti, Cristian Busoi, a prim-vicepresedintelui Adriana Saftoiu si a intregii conduceri a organizatiei municipale.

In cursa pentru sefia PNL Sector 6 s-au inscris sase candidati: Aleodor Francu, Razvan Mironescu, Cristian Scarlatescu, Vasile Baescu, Dragos Ciochia si Pirau Samoila.

Principalii contracandidati pentru sefia filialei sunt liderul actual al organizatiei, Aleodor Francu si deputatul Razvan Mironescu, acesta candidand din partea PNL pentru functia de primar la Sectorul 6.

Pe langa functia de presedinte al filialei, vor fi alesi prim-vicepresedintii, vicepresedintii si secretarul executiv.

Potrivit lui Aleodor Francu, pentru aceste alegeri au fost convocati 296 membri PNL din filiala, care pot vota in conditiile in care au cotizatia platita la zi.

Francu a mentionat ca este pentru prima oara cand in organizatia Bucuresti se voteaza conducerea de catre membrii activi ai filialelor, dupa fuziunea dintre PNL si PDL, si pe actualul statut al partidului.

Organizatiile de sector ale Capitalei sunt singurele unde conducerea urmeaza sa fie aleasa prin votul membrilor de organizatii, si nu prin desemnarea de la centru.

Alegerile interne in filialele din Bucuresti vor avea loc dupa urmatorul program: 8 august - Sectorul 6, 17 august - Sectorul 2, 18 august - Sectorul 1, 23 august - Sectorul 4, 24 august - Sectorul 3 si 25 august - Sectorul 5.

Cinci din cei sase fosti lideri PNL de la sectoarele Capitalei, care au demisionat dupa esecul de la alegerile locale din luna iunie, intentioneaza sa se inscrie pentru a castiga scrutinul intern pentru sefia acestor organizatii.