Conducerea nationala a PNL a validat, luni, componenta noului Birou Politic Judetean al organizatiei de Bistrita-Nasaud, din care face parte si deputatul Ioan Oltean, potrivit comunicatului de presa remis marti de PNL Bistrita-Nasaud si citat de Agerpres. Oltean a fost trimis in judecata in urma cu doar patru zile in dosarul ANRP, in care este acuzat de de complicitate la abuz in serviciu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Oltean a fost propus sa faca parte din conducerea filialei de catre noul presedinte interimar al liberalilor bistriteni, Robert Sighiartau, in varsta de 27 ani, sa faca parte din noua conducere judeteana, alaturi de ceilalti trei parlamentari - deputatul Stelian Dolha si senatorii Dorin Dobra si Cristian Florian.

Din noul BPJ interimar mai fac parte prim-vicepresedintele coordonator Ioan Turc, cei 15 primari ai PNL din judet (dintre care unul singur din mediul urban), consilieri judeteni si locali, precum si fosti primari, consilieri sau sefi de institutii deconcentrate - in total 50 de persoane, noteaza Agerpres.

In cadrul unei conferinte de presa sustinute in data de 13 iulie Sighiartau spunea ca noul BPJ, care atunci numara 80 de persoane, va avea "maximum 40" de membri.

Majoritatea in noua structura de conducere este detinuta de fosti membri ai PDL.

De ce este acuzat Oltean, potrivit rechizitoriului:

"Membrii comisiei au fost sprijiniti in demersul lor infractional si de inculpatul Oltean Ioan, care avea relatii cointeresate cu cesionarul Rotaru Mihai si cu presedinta A.N.R.P Dumitrean Nicoleta Crinuta. Acest lucru s-a realizat prin inducerea fata de membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, a convingerii ca acestia ar putea sa isi piarda aceasta functie, fiind de notorietate faptul ca erau numiti politic.

Terenul in cauza a fost supraevaluat cu suma de 98.780.835 lei (de 10 ori fata de pretul real), ceea ce reprezinta un prejudiciu in dauna bugetului de stat, concomitent cu obtinerea unor avantaje patrimoniale in acelasi cuantum pentru persoana beneficiara a drepturilor litigioase."