Clotilde Armand, consilier local de la Sectorul 1, a declarat la RFI ca nu exclude posibilitatea unui referendum local privind finantarea Catedralei Mantuirii Neamului, in urma scandalului declansat de proiectul PSD de acordare a 10 milioane de lei pentru finantarea constructiei catedralei din banii primariei.

Catedrala Mantuirii NeamuluiFoto: USER UPLOADED

In sedinta de consiliu local de joi, Armand si consilierii USB au insistat asupra faptului ca este nevoie de o consultare publica pentru un astfel de proiect, iar ulterior proiectul a picat la vot.

"Studiem acum care sunt sistemele folosite in alte orase. Am dat exemplul de la Barcelona, un exemplu recent. Era o strada in Barcelona care putea sa fie pietonala, asta era propunerea Primariei si evident, avea un impact pentru locuitorii din zona. Au organizat un referendum electronic, un sistem destul de ieftin, trei-cinci mii de euro, locuitorii au avut posibilitatea timp de o luna sa se exprime.

"Noi nu stim daca vom organiza un referendum, daca vom organiza niste dezbateri cu asociatii care reprezinta locuitorii, adica oameni si religiosi si mai putin religiosi. Daca ne dam seama ca va fi dificil, pentru ca nu exista cultura aceasta sau nu exista asociatii care reprezinta bine cetatenii, atunci probabil o sa hotaram sa facem chiar un mic referendum, care sa fie adaptat, adica sa nu fie intr-o singura zi, intr-un singur fel, ceva care nu ar costa mult pentru locuitorii Sectorului 1. Dar nu va fi organizat numai de USB, vrem sa fie organizat cu Primaria Sectorului 1. Daca Primaria Sectorului 1 se opune si nu vrea, atunci va trebui sa facem noi ceva special si in afara Primariei", a spus Armand, potrivit RFI.ro.